header

Slide1

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Προβολή ελληνικών προϊόντων σε φιλανθρωπική εκδήλωση κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΚΙΝΑ
Ημερομηνία: 12/10/2015
Συναπτόμενο αρχείο: rad22F05agora.zip
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Πεκίνου (Αρμοδιότητα και για Μογγολία)
Κείμενο: Πραγματοποιήθηκε για έβδομη συνεχή χρονιά την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού σταδίου του Πεκίνο η ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση υπό την αιγίδα του κινεζικού Υπ. Εξωτερικών και ειδικότερα της συζύγου του Κινέζου Υπ. Εξωτερικών, με την ονομασία "Greatest Love knows no Borders - Greetings to rural teachers in Yunan". Ειδικότερα μετά από πρόσκληση του κινεζικού Υπ. Εξωτερικών 79 διπλωματικές αποστολές και διεθνείς οργανισμοί συμμετείχαν με ξεχωριστά εκθεσιακά περίπτερα στο ετήσιο Bazaar το οποίο φέτος είχε θεματική ενότητα αναφοράς του δασκάλους στην επαρχία Yunan.
Το Γραφείο μας προσκάλεσε όλες τις ελληνικές εταιρείες και κινεζικές εταιρείες που εισάγουν ελληνικά προϊόντα να προσφέρουν προϊόντα τα οποία θα πωλούνταν κατά τη διάρκεια της φιλανθρωπικής εκδήλωσης. Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν οι εταιρείες :
α) Hippocrates, Κινέζου εισαγωγέα κ. Hong (ελαιόλαδο Λακωνίας), β) Foshan Haichuan KTH Trading Co. Ltd. του κ. Θέμη Μαυροειδή (οίνους Κεφαλληνίας Ρομπόλα), γ) Shanghai Amphora του κ. Κοντομίχαλου (Μπισκότα Παπαδοπούλου), δ) Sino Sila Spirit του Θωμά Τσέβη (οίνος 9 από Κτήμα Μούσες), ε) Boutari Wine, του κ.Μιχάλη Μπουτάρη (πουράκια-σοκολάτας Παπαδοπούλου), στ) Kondor Asia International Trade Co. Ltd. με διευθυντή Κίνας τον κ. Άρη Αργυρίου (Νερά Κρήτης), ζ) Beijing Easy Best του κ. Edward Low (Φέτα Τυράς), η) Tianjin Finute Trading (μακαρόνια Μέλισσα και φιστίκια cashews), θ) Cocomat, γενικός διευθυντής Κίνας Gong Liteng (είδη οικιακού εξοπλισμού).
Τα προϊόντα που προμηθευτήκαμε από τις προσφορές των ως άνω εταιρειών, προκάλεσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών της εκδήλωσης και μάλιστα ενώ η εκδήλωση ήταν ανοιχτή στο κοινό για αγορές τις ώρες 9:00-16:00, το περίπτερό μας είχε ήδη πωλήσει στις 12:30 το 90% των προϊόντων, ενώ στις 14:30 είχαν πωληθεί όλες οι ποσότητες. Μεγάλη ανταπόκριση είχαν τα μπισκότα και το ελαιόλαδο, αλλά και τα λοιπά προϊόντα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είχαμε τη δυνατότητα να μοιράζουμε υλικό για τον τουρισμό της χώρας μας, που προμηθευτήκαμε από το Γραφείο ΕΟΤ Κίνας, ενώ ανταποκριθήκαμε στο ενδιαφέρον για τα ελληνικά προϊόντα που επέδειξαν πολλοί Κινέζοι επισκέπτες. Συνολικά το ελληνικό περίπτερο, τη διακόσμηση του οποίου επιμεληθήκαμε με το περιορισμένο υλικό που διαθέτουμε και Πρεσβεία και Γραφείο ΕΟΤ διέθετε, συγκέντρωσε το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών. Τελικώς συγκεντρώθηκε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 21.661 γιουάν (περίπου 3000 ευρώ), καθώς η χώρα μας είχε στη διάθεσή της μονάχα ένα τραπέζι περιπτέρου (booth 3 m X 3 m), το οποίο και κατατέθηκε στους αρμοδίους του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικού υπέρ των σκοπών της εκδήλωσης. Σημειώνεται ότι συνολικά η εκδήλωση απέφερε το ποσό των 2 εκ. γιουάν, συμπεριλαμβανομένων και των εισιτηρίων εισόδου, γεγονός που υπογραμμίζει και τη σημαντική συμβολή της Ελλάδος.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο Υπ. Εξωτερικών της Κίνας Wang Yi επισκέφθηκε και το ελληνικό περίπτερο όπου τον υποδέχτηκε ο Πρέσβης κ. Κωστής και δόθηκε η δυνατότητα ανταλλαγής ιδιαίτερα θερμών χαιρετισμών.
Ευκαιρίας δοθείσης σημειώνουμε ότι προτιθέμεθα στην φιλανθρωπική εκδήλωση για το έτος 2016, να προτείνουμε τη διάθεση εκ μέρους της Κινεζικής πλευράς dyo ;h τριών τραπεζιών, εκ των οποίων το ένα ή δυο να διατεθούν σε ιδιώτες για προβολή ελληνικών προϊόντων και το τρίτο θα λειτουργήσει ως σήμερα. Καθώς η εκδήλωση αυτή έχει καθιερωθεί και προκαλεί το ενδιαφέρον σημαντικού αριθμού κατοίκων της κινεζικής πρωτεύουσας ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία προβολής των ελληνικών προϊόντων.
Στην ιστοσελίδα Πρεσβείας και σε εκείνη του Agora έχει αναρτηθεί και σχετικό φωτογραφικό υλικό.
exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports