header

Slide1

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Διεθνής Έκθεση προώθησης πολυτελούς ακίνητης περιουσίας & Τουρισμού “LPS” στη Σαγκάη, 7-9.12.2018
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΚΙΝΑ
Ημερομηνία: 12/12/2018
Συναπτόμενο αρχείο: LPS 2018 - photo cn.docx
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σαγκάης
Πηγή: Γραφείο ΟΕΥ Σαγκάης
Κείμενο:

Διεθνής Έκθεση προώθησης πολυτελούς ακίνητης περιουσίας & Τουρισμού “LPS” στη Σαγκάη, 7-9.12.2018

Πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως και τις 9 Δεκεμβρίου 2018, στη Σαγκάη, στο Εκθεσιακό Κέντρο Shanghai Exhibition Center, η Διεθνής Έκθεση προώθησης πολυτελούς ακίνητης περιουσίας & τουρισμού Luxury Properties Showcase- “LPS” , στην οποία συμμετείχε με εθνικό περίπτερο και η Ελλάδα υπό την οργανωτική μέριμνα του Enterprise Greece.

Η φετινή Διεθνής Έκθεση Luxury Properties Showcase-“LPS” καταλάμβανε σχεδόν πέντε φορές περισσότερη έκταση σε σχέση με τη διοργάνωση του 2017 και άλλαξε χώρο διοργάνωσης σε Εκθεσιακό Κέντρο από τη μέχρι σήμερα παραδοσιακή διοργάνωση σε αίθουσα Ξενοδοχείου.

Με συμμετοχή συνολικά άνω των 260 εκθετών από 40 χώρες και πάνω από 12,000 επισκέπτες, επενδυτές υψηλής εισοδηματικής στάθμης. (Περυσινά μεγέθη: 142 εκθέτες και 35 χώρες, με 6,500 επισκεπτες). Πρόκειται για άκρως αξιόλογη Έκθεση προώθησης πολυτελούς ακίνητης περιουσίας στην Ασία, η οποία λαμβάνει χώρα και σε άλλες πόλεις της Κίνας, όπως Πεκίνο, Καντόνα και την οποία ετησίως επισκέπτονται άνω των 20.000 επενδυτών και επαγγελματιών του κλάδου. Ειδικότερα εφέτος επεδίωξε με πλήθος παράπλευρων εκδηλώσεων προώθησης (άνω των 50) να προσελκύσει αυξημένο αριθμό διεθνών εκθετών αλλά και κινέζων επισκεπτών. Έχει να παρουσιάσει ικανοποιητικούς ρυθμούς αύξησης τόσο στον αριθμό των εκθετών όσον και στον αριθμό των εμπορικών επισκεπτών. Στην φετινή διοργάνωση έλαβαν χώρα σειρά προωθητικών εκδηλώσεων, συνεντεύξεις τύπου και διαφημιστικές προβολές τουριστικών προορισμών και προγραμμάτων για απόκτηση ακίνητης περιουσίας.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες συμμετείχαν με ιδιαίτερα μεγάλα εθνικά περίπτερα, μεταξύ των οποίων τα ΗΑΕ, η Γαλλία, η Ισπανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πορτογαλία και η Ελλάδα με εντυπωσιακό σε σχεδίαση και λειτουργικότητα, κεντρικό περίπτερο. Η Ελλάδα συμμετείχε με 5 εταιρείες, εντός του εθνικού περιπτέρου και επιπλέον 3 εταιρείες με ανεξάρτητη συμμετοχή. Πρόκειται για τις εταιρείες: Polis Properties, RE/MAX New Deal, Sturdious Property Development Hellas, V2 Development, Smart Homes Greece και Kounali Mountain Resort, a Life 2 live, REMAX GREECE.

H Ελληνική συμμετοχή επιβεβαιώνει την παρατηρούμενη εξωστρέφεια του κλάδου αλλά και το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των Ελλήνων επιχειρηματιών στον τομέα της προώθησης των κτηματομεσιτικών υπηρεσιών για την αγορά της Κίνας.

Η συμμετοχή Ελληνικών εταιριών του κλάδου του κτηματομεσιτικών υπηρεσιών -τουρισμού σε αντίστοιχες διοργανώσεις μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες για διείσδυση στην ιδιαίτερα απαιτητική αγορά της Σαγκάης αλλά και της Κίνας εν γένει. Η αγορά της Κίνας είναι ίσως από τις μόνες αγορές που έχει να επιδείξει συνεχείς αυξητικούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Έως σήμερα άνω των 1.700 επενδύσεων σε ακίνητα πραγματοποιήθηκαν από κινέζους με σύνολο 3.044 επενδύσεων από όλες τις εθνικότητες, κάτω από τις διατάξεις του συγκεκριμένου προγράμματος, κατατάσσοντας τους κινέζους επενδυτές μακράν ως τους πρώτους σε αγορά ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα.

Η χώρα μας παρουσιάζει αρκετά πλεονεκτήματα για τον κινέζο επενδυτή σε ακίνητη περιουσία όπως η συνεχής θεαματική άνοδος του κινέζικου εξερχόμενου τουρισμού, ο κινηματογραφικός-τηλεοπτικός τουρισμός (βλ. κορεατικό σήριαλ «Desendants of the Sun” –παραλία ναυαγίου, Ζάκυνθος, κ .ο. κ.). Οι ελληνικές εταιρίες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη διοργάνωση αλλά και τις συναντήσεις που πραγματοποίησαν, αρκετές από τις οποίες θεωρούν ότι προσφέρονται για follow-up ενέργειες.

Πέραν της συμμετοχής στην τριήμερη Έκθεση, το  Enterprise Greece  σε συνεργασία με την εδώ Προξενική Αρχή και το Γραφείο ΟΕΥ, διοργάνωσε επενδυτική παρουσίαση-συνάντηση για επιλεγμένους κινέζους επενδυτές το μεσημέρι της 10ης Δεκεμβρίου στην πόλη Hangzhou της επαρχίας Zhejiang στους χώρους του Ξενοδοχείου Shangri-La και προσκεκλημένους άνω των 80 κινεζικών εταιρειών με επενδυτικά χαρτοφυλάκια, κτηματομεσίτες, τουριστικά γραφεία, κ.ο.κ., περιοχής Hangzhou. Το κινεζικό ενδιαφέρον  ήταν έντονο και οι επιμέρους συζητήσεις συνεχίστηκαν και κατ’ ιδίαν και μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Προξενική Αρχή και Γραφείο ΟΕΥ συνέδραμαν επενδυτική παρουσίαση-συνάντηση για επιλεγμένους κινέζους επενδυτές με αποστολή προσκλήσεων σε επιλεγμένους κινέζους επενδυτές-επιχειρηματίες περιοχής Σαγκάης και Hangzhou, μέσω του τοπικού Επιμελητηρίου.

Από πλευράς μας επισημαίνουμε την ανάγκη για συνέχεια συμμετοχής της χώρας μας σε εν λόγω Διεθνή Έκθεση επί σειρά ετών με εθνικό περίπτερο. Η προστιθέμενη αξία μίας καλά οργανωμένης προβολής του επενδυτικού μας προϊόντος θα μεγιστοποιήσει τα πλεονεκτήματα της χώρας μας. Η Ελλάδα απολαμβάνει ιδιαίτερης εκτίμησης στη ΛΔΚ και το ελληνικό επενδυτικό-τουριστικό προϊόν χαίρει υψηλής αναγνωρισημότητας, ειδικότερα για την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Στοχευμένες εκδηλώσεις όπως η παρουσίαση-εκδήλωση της 10ης Δεκεμβρίου, δέον όπως επαναλαμβάνονται σε τακτική βάση, διότι αποτελούν ισχυρά εξειδικευμένα εργαλεία προώθησης της χώρας μας, ως σοβαρού επενδυτικού προορισμού.

                                           

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports