header

Slide1

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Βιομηχανικό Πάρκο πόλης Chuzhou, επαρχίας Anhui (24/1/2019)
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΚΙΝΑ
Ημερομηνία: 24/01/2019
Συναπτόμενο αρχείο: IMG_5808 cn.JPG
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σαγκάης
Πηγή: Γραφείο ΟΕΥ Σαγκάης
Κείμενο:

Βιομηχανικό Πάρκο πόλης Chuzhou, επαρχίας  Anhui (24/1/2019)

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (24/1/2019) αυθημερόν επίσκεψη Γραφείου ΟΕΥ Σαγκάης στη πόλη Chuzhou, της επαρχίας Anhui ,περιοχής αρμοδιότητας Γενικού Προξενείου Σαγκάης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του τοπικού Γραφείου του  κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή του Βιομηχανικού Πάρκου της πόλης.

Η πόλη Chuzhou, που βρίσκεται στην ανατολική επαρχία Anhui, είναι η κεντρική πόλη της μητροπολιτικής περιοχής Nanjing. Επίσης, είναι στο επίκεντρο της μητροπολιτικής περιοχής του Δέλτα του Yangtze ποταμού, δηλαδή στο οικονομικό κέντρο της επαρχίας. Το τμήμα του ΑΕΠ που αντιστοιχεί στο δευτερογενή και τριτογενή τομέα έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Η βιομηχανική παραγωγή της επαρχίας επικεντρώνεται, κυρίως, σε ηλεκτρομηχανολογική βιομηχανία, κλωστοϋφαντουργία, χημική βιομηχανία, τρόφιμα και δομικά υλικά.

Ειδικά το Βορειοανατολικό τμήμα της Chuzhou κατασκευάζει ενεργά ένα σύγχρονο βιομηχανικό σύστημα με επίκεντρο την ανάπτυξη προηγμένου εξοπλισμού, έξυπνες οικιακές συσκευές, την υγεία και τη βιομηχανία τροφίμων, κλπ. Οι δύο επενδυτικές-αναπτυξιακές δομές της πόλης, περιλαμβάνουν την Οικονομική και Τεχνολογική Ζώνη Ανάπτυξης του Chuzhou και το σύγχρονο βιομηχανικό πάρκο Suzhou-Chuzhou στην πόλη Chuzhou. Επιχειρήσεις από περισσότερες από 30 χώρες έχουν εισέλθει στο πάρκο. Η Chuzhou έχει καθιερώσει οικονομικές και εμπορικές σχέσεις με περισσότερες από 100 χώρες και περιοχές και το εξωτερικό της εμπόριο ανήλθε σε δέκα δισεκατομμύρια γιουάν. Στην Κίνα κατατάσσεται σταθερα τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στις "100 πρώτες πόλεις". Πολλές από τις πεντακόσιες κορυφαίες εταιρείες του κόσμου έχουν εγκατασταθεί στο Chuzhou όπως: Bosch, SIEMENS, Honeywell, ABB, Vallourec, Cargill, Nestle κλπ.

Η επαρχία καταβάλλει ιδιαίτερη προσπάθεια περαιτέρω αύξησης της εξωστρέφειάς της, η πολιτική του “going global” την οποία ακολουθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικά υποβοηθείται από τα περιφερειακά Γραφεία του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών και ειδικά κέντρα προώθησης διεθνών επενδύσεων (όπως το Anhui International Investment Promotion Center), τα οποία οργανώνουν συχνά ειδικές εκδηλώσεις προώθησης επενδύσεων σε διάφορες περιοχές.Παράλληλα με τις συγκεκριμένες αυτές εκδηλώσεις, στην πόλη του Chuzhou, Γραφείο ΟΕΥ Σαγκάης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει εκτενώς με διοργανωτές και αξιωματούχους τοπικής κυβέρνησης της πόλης. Λάβαμε σαφείς ενδείξεις, εκ μέρους τους, ότι ενδιαφέρονται για ελληνικές επενδύσεις στο συγκεκριμένο Πάρκο και μάλιστα εταιρειών του κλάδου των φαρμάκων και των καλλυντικών. Ήταν ενήμεροι για τις ήδη δύο πετυχημένες ελληνικές επενδύσεις επί κινεζικού εδάφους (Πλαστικά Κρήτης & Kleeman),ζητώντας παρόμοιου τύπου συνεργασία. Καθώς η Κίνα εφαρμόζει την Πρωτοβουλία «One Belt, One Road», "Μία ζώνη, ένας δρόμος" και επιταχύνει το άνοιγμα της οικονομίας της διεθνώς , η επαρχία  Anhui και η πόλη  Chuzhou ειδικότερα, εισέρχεται σε μια όλο και πιο έντονη δυναμική ανάπτυξης που βασίζεται σε μία ισχυρή γεωστρατηγική παρουσία κατά μήκος του ποταμού Yangtze. Διεκδικούν δε περισσότερες ξένες επενδύσεις, από περισσότερες χώρες. Αξίζει να αναφερθεί το έντονο ενδιαφέρον για σύσφιξη των οικονομικών, εμπορικών, τουριστικών, πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Chuzhou  και Ελλάδος.Αναφέρουμε δε, ότι η πολιτειακή ηγεσία της πόλης μαζί με την ηγεσία του Πάρκου, είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα τον Απρίλιο του 2016 και είχαν επαφές με έλληνες αξιωματούχους και επιχειρηματίες.

Θεωρούμε ότι η περιοχή γενικότερα προσφέρεται για συνέργειες μεταξύ εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων και κινεζικών, ίσως και λειτουργίες Joint Venture, υπό την πλήρη υποστήριξη των τοπικών Αρχών.

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports