header

Slide1

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Διεθνής Έκθεση τροφίμων και ποτών SIAL CHINA 2019 στη Σαγκάη (14-16 Μαΐου 2019).
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΚΙΝΑ
Ημερομηνία: 17/05/2019
Συναπτόμενο αρχείο: Photos SIAL 2019 cn.docx
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σαγκάης
Πηγή: Γραφείο ΟΕΥ Σαγκάης
Κείμενο:

Πραγματοποιήθηκε η 20η Διεθνής Έκθεση τροφίμων και ποτών SIAL CHINA 2019 στην Σαγκάη στον εκθεσιακό χώρο New International Expo Center (SNIEC) από τις 14 έως και τις 16 Μαΐου 2019.

Υπήρξε συμμετοχή συνολικά δέκα ελληνικών εταιριών σε ενιαίο περίπτερο και επίσης συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (HALL W3) καθώς και μίας εταιρείας οίνου στο ειδικό τμήμα Οίνου (HALL E6) μέσω της εταιρείας GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE για 5η συνεχόμενη χρονιά, ως επίσημος αντιπρόσωπος της έκθεσης για την Ελλάδα.  Οι Έλληνες εκθέτες ήταν οι ακόλουθοι: DIONYSSOS WINES SA, OLIVELLAS SA,VAMVALIS FOODS,ELEA GEA SA,FAMILY RECIPES PC,KRI KRI SA,MELISSI & CO.,DEARGREECE CO., EURIMAC S.A. KTIMA CHEIMONIDI. Τα προϊόντα που προβλήθηκαν, μεταξύ άλλων, ήταν ελαιόλαδο, επιτραπέζιες ελιές, μπισκότα, ζαχαρώδη προϊόντα, προϊόντα πρωινού (δημητριακά κλπ), οίνος, φυσικός χυμός κ.ά.

Το Γραφείο ΟΕΥ Σαγκάης συνέδραμε την ελληνική συμμετοχή με παροχή πληροφοριών και συμβουλών στους Έλληνες εκθέτες για τεχνικά θέματα εισαγωγής, φόρων, διανομής κ.ο.κ., στην επικράτεια της ΛΔΚ, διανομή έντυπων, καταλόγων και οργάνωση B2B συναντήσεων.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες συμμετείχαν με ιδιαίτερα μεγάλα εθνικά περίπτερα, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Πολωνία, Ιρλανδία και Τουρκία, ενώ από τα διεθνή περίπτερα ξεχώρισαν οι ΗΠΑ, Αυστραλία, Βραζιλία, Τυνησία, και Μαρόκο.

Η SIAL CHINA επί σειρά ετών, αποτελεί το σημαντικότερο εκθεσιακό γεγονός στον κλάδο των τροφίμων και ποτών στην κινεζική αγορά και έχει να παρουσιάσει ικανοποιητικούς ρυθμούς αύξησης (10% σε ετήσια βάση) τόσο στον αριθμό των εκθετών όσον και στον αριθμό των εμπορικών επισκεπτών. Η περσινή SIAL CHINA 2018 συγκέντρωσε άνω των 3,400 εκθετών (σε σχέση με τους 3,200 εκθέτες το 2017 και τους 2,972 το 2016), από 67 χώρες εκ των οποίων 31 επαρχίες της Κίνας. Το 65% προερχόταν από χώρες της Ασίας.  

Στη φετινή SIAL CHINA οι εκθέτες ξεπέρασαν τους 4,300 από 70 χώρες και οι εμπορικοι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 110,635. Πραγματοποιήθηκαν, 11 παράλληλες εκδηλώσεις (στις κατηγορίες μεταξύ άλλων προϊόντων σοκολάτας, οίνου, θαλασσινών, τσαγιού και καινοτόμων νέων προϊόντων, ειδικά για την ασιατική αγορά). H Έκθεση εκτινόταν σε 14 αίθουσες με 10 θεματικούς χώρους και 24 κατηγορίες προϊόντων (Wine & Beverage Hall, Imported Grocery Hall, Snack Food Hall, Agro-Food Hall κ.α.).

Κυρίαρχο συστατικό και της φετινής Έκθεσης SIAL ήταν η προσπάθεια των οργανωτών για πραγματοποίηση δράσεων καινοτομίας όπως ο διαγωνισμός και η βράβευση καινοτόμων προϊόντων τροφίμων, τα master classes & chefs classes με γνωστούς μαγείρους και οινολόγους για τα κρασιά και η πρωτοβουλία World Tour που συμπεριλαμβάνει γνωριμία των εδώ δημοσιογράφων με την κουζίνα από διαφορετικές χώρες-εκθέτες.

Η ελληνική παρουσία στην σημαντικότερη έκθεση του κλάδου τροφίμων στη χώρα, τουλάχιστον για τα εισαγόμενα προϊόντα, κρίνεται απαραίτητη. Η SIAL έχει να παρουσιάσει σημαντικούς ρυθμούς αύξησης, τόσο στον αριθμό των εκθετών όσον και στον αριθμό των εμπορικών επισκεπτών. Aπό πλευράς μας επισημαίνουμε, για ακόμη μία φορά, την ανάγκη για συμμετοχή με εθνικό περίπτερο στις μεγάλες Διεθνείς Εκθέσεις στην Κίνα, η οποία προσδίδει προστιθέμενη αξία και αναγνωρισιμότητα στα ελληνικά προϊόντα, δεδομένου ότι η χώρα μας απολαμβάνει ιδιαίτερης εκτίμησης στην ΛΔΚ και επιπρόσθετα διαθέτει προϊόντα υψηλής ποιότητας, τα οποία χαίρουν ολοένα και μεγαλύτερης απήχησης στο εδώ καταναλωτικό κοινό.

Σημειώνουμε, για μία ακόμη φορά, ότι η κινεζική αγορά τροφίμων και ποτών παρουσιάζει συνεχώς αυξητικές τάσεις και υπολογίζεται ότι καταλαμβάνει σήμερα τη δεύτερη θέση παγκοσμίως. Ειδικά σε ότι αφορά την αγορά τροφίμων της Σαγκάης είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό το διαρκώς αυξανόμενο ποσοστό εισαγόμενων τροφίμων και ποτών ως αποτέλεσμα της ανόδου του βιοτικού επιπέδου και του διαθέσιμου εισοδήματος, αλλά και των ολοένα αυξανόμενων σχέσεων των Κινέζων με το εξωτερικό και της συνεπακόλουθης γνωριμίας ολοένα και μεγαλύτερου ποσοστού Κινέζων με άλλες γεύσεις και κουζίνες, όπως η μεσογειακή. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Σαγκάης η πληθώρα των ξένων εστιατορίων και πολυτελών ξενοδοχείων, όπου συχνά προσφέρεται δυτική κουζίνα, αποτελούν παράγοντες που μπορούν να αξιοποιηθούν κατάλληλα στην προσπάθεια αύξησης της κατανάλωσης ελληνικών τροφίμων.

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports