header

Slide1

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Ενημερωτική εκδήλωση για Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL Paris 2020 (18-22 Οκτωβρίου 2020)
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΓΑΛΛΙΑ
Ημερομηνία: 04/07/2019
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Παρισίων
Κείμενο:

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28.06.2019 στο Παρίσι ενημερωτική εκδήλωση για την επόμενη διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών SIAL Paris, η οποία αναμένεται να λάβει χώρα στο Παρίσι, στο Εκθεσιακό Κέντρο Paris Nord Villepinte το διάστημα 18-22 Οκτωβρίου 2020. Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι των εδώ διπλωματικών αρχών και συγκεκριμένα οι αρμόδιοι για οικονομικές, εμπορικές και αγροτοδιατροφικές υποθέσεις.

Η έκθεση αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση για επαγγελματίες του αγροτοδιατροφικού τομέα στην Ευρώπη και μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Σημειώνουμε ότι εκτός από τη SIAL Paris, η διοργανώτρια εταιρεία Comexposium αναλαμβάνει τη διοργάνωση της έκθεσης και σε άλλες πόλεις παγκοσμίως, και συγκεκριμένα στο Τορόντο, τη Τζακάρτα, τη Σαγκάη, το Μοντρεαλ, το Άμπου-Ντάμπι και τη Μανίλα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου, κ. Nicolas Trentesaux πραγματοποίησε σύντομο χαιρετισμό-ομιλία από την οποία συγκρατούμε τα εξής:

Από πλευράς εκθετών, στην προηγούμενη διοργάνωση συμμετείχαν 7.200 εκθέτες από 119 χώρες. Το 87% των εκθετών ήταν από το εξωτερικό, ενώ 85% αυτών ήταν Μικρο-Μεσαίες Επιχειρήσεις. Οι χώρες με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση εκθετών στην προηγούμενη διοργάνωση ήταν: Γαλλία, Ιταλία, Κίνα, Ισπανία, Τουρκία, Ελλάδα, Βέλγιο, Πολωνία, Ολλανδία και Ην. Βασίλειο. Υπενθυμίζουμε ότι η ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL Paris 2018 έφθασε συνολικά στους 287 εκθέτες, κατατάσσοντας την στην 6η θέση μεταξύ των 10 πρώτων σε συμμετοχή χωρών- συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας.

Κατά την τρέχουσα διοργάνωση, οι διοργανωτές καταγράφουν μία ιδιαιτέρως θετική τάση ως προς τον αριθμό των εκθετών που αναμένεται να συμμετάσχει. Ήδη το 60% των χώρων της έκθεσης έχουν καλυφθεί, ενώ προβλέπεται η δημιουργία ενός επιπλέον χώρου (αίθουσα 6Β), όπου θα φιλοξενηθούν φρούτα και λαχανικά, θαλασσινά, αλλά και βιολογικά και εναλλακτικά τρόφιμα (alternative food).

Από πλευράς εμπορικών επισκεπτών, τη SIAL 2018 επισκέφθηκε ένας αριθμός επαγγελματιών ρεκόρ με 310.000 επισκέπτες, το 73% από το εξωτερικό (περίπου 200 χώρες). Επιπλέον, κατά την προηγούμενη διοργάνωση πραγματοποιήθηκαν άνω των 250 εκδηλώσεων και συμμετείχαν 135 επίσημες αποστολές, εκ των οποίων 12 σε υπουργικό επίπεδο.

Οι κύριες θεματικές γύρω από τις οποίες θα δομηθεί η επόμενη διοργάνωση είναι η μετάβαση (transition) και η επανεφεύρεση (réinvention). Η μετάβαση αναφέρεται τόσο στη δημογραφική και οικονομική μετάβαση που διενεργείται, με την αύξηση του πληθυσμού και κατά συνέπεια την ενισχυμένη ζήτηση για τρόφιμα, όσο και στην καταναλωτική μετάβαση, με την αλλαγή των συνηθειών και τη στροφή προς πιο υγιεινά και οικολογικά πρότυπα και πιο υπεύθυνη κατανάλωση. Η επανεφεύρεση αφορά την προσπάθεια τα προϊόντα τροφίμων να ανταποκρίνονται στις νέες καταναλωτικές τάσεις και απαιτήσεις για γεύση, διαφάνεια και σεβασμό προς το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της διοργανώτριας εταιρείας, η εμπειρία του πελάτη θα βρίσκεται στον πυρήνα της SIAL Paris 2020, και στο πλαίσιο αυτό, οι διοργανωτές προσπαθούν να βρουν λύσεις σε θέματα που έχουν απασχολήσει τόσο τους εκθέτες όσο και τους επισκέπτες στο παρελθόν, όπως είναι η μετακίνηση από και προς τους χώρους της Έκθεσης. Ταυτόχρονα, οι διοργανωτές επιθυμούν να ενισχύσουν το περιεχόμενο της έκθεσης, επανασχεδιάζοντας όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις και στοχεύοντας να συμπεριλάβουν περισσότερες διεθνείς συμμετοχές στις διασκέψεις και άλλες δράσεις που θα διοργανωθούν στο περιθώριο της Έκθεσης.

Προς πληρέστερη ενημέρωση, παρατίθεται, συνημμένως, παρουσίαση των διοργανωτών.

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports