header

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Νέος κανονισμός επισήμανσης των τροφίμων (ετικέτα)
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Ημερομηνία: 12/02/2015
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Χάγης
Κείμενο: Από 14 Δεκεμβρίου 2014 τίθεται σε ισχύ νέος κανονισμός περί επισήμανσης των τροφίμων, με βάση τον ευρωπαϊκό κανονισμό 1169/2011. Οι σημαντικότερες αλλαγές είναι:

1. Γραμματοσειρά. Διευρύνεται το μέγεθός της, ώστε να διασφαλίζεται η αναγνωσιμότητα των επισημάνσεων στη συσκευασία.
2. Αλλεργιογόνα. Επιβάλλεται η εμφανής αναγραφή τους.
3. Διατροφική αξία. Επιβάλλεται η αναγραφή της σε όλα τα τρόφιμα (με ελάχιστες εξαιρέσεις).
4. Στοιχεία παραγωγού, συσκευαστή ή πωλητή. Επιβάλλεται να είναι επιχείρηση εγκαταστημένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
5. Χώρα προέλευσης κύριου συστατικού. Επιβάλλεται η αναγραφή της.
6. Ημερομηνία κατάψυξης. Επιβάλλεται η αναγραφή της.
7. “Απόψυξη”. Επιβάλλεται η αναγραφή αυτού του όρου, εάν το προϊόν έχει αποψυχθεί και η διαδικασία ψύξης/απόψυξης επηρεάζει την ποιότητα προϊόντος.
8. “Με προσθήκη νερού”. Επιβάλλεται η αναγραφή αυτού του όρου σε παρασκευάσματα κρέατος με περιεκτικότητα σε νερό άνω του 5%, που δίνουν την εντύπωση ότι προέρχονται από ενιαίο τεμάχιο κρέατος.
9. “Αποτελείται από κομματάκια κρέατος/ψαριού”. Επιβάλλεται η αναγραφή αυτού του όρου σε παρασκευάσματα κρέατος ή ψαριού, που δίνουν την εντύπωση ότι προέρχονται από ενιαίο τεμάχιο κρέατος ή ψαριού.
exports

Gefyres Ypourgeio logo 02highrez    ktp 1