header

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Διεθνής Μαραθώνιος Σαγκάης-Διεθνής Έκθεση Μαραθωνίου Σαγκάης (05-08 Νοεμβρίου 2015).
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΚΙΝΑ
Ημερομηνία: 20/11/2015
Συναπτόμενο αρχείο: radE4401photos marathon 2015.docx
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σαγκάης
Πηγή: Γραφειο ΟΕΥ Σαγκάης
Κείμενο: Διεθνής Μαραθώνιος Σαγκάης-Διεθνής Έκθεση Μαραθωνίου Σαγκάης (05-08 Νοεμβρίου 2015).

Πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη η Διεθνής Έκθεση Μαραθωνίου Σαγκάης στον εκθεσιακό χώρο Shanghai World EXPO Exhibition & Convention Center από τις 5 έως τις 8 Νοεμβρίου 2015. Ο Διεθνής Μαραθώνιος Σαγκάης 2015 πραγματοποιήθηκε την τελευταία ημέρα ως μία από τις βασικές παράλληλες εκδηλώσεις, με σχεδόν 40.000 συμμετέχοντες. Η Έκθεση κατέλαβε χώρο περίπου 42,000 τμ και περιελάμβανε εκτός του Μαραθωνίου δρόμου & άλλες παράλληλες εκδηλώσεις προώθησης πολιτισμού, ιστορίας, ομιλίες, σεμινάρια αθλητισμού κ. ο. κ.

Στην Έκθεση έλαβε μέρος και η χώρα μας με κοινό περίπτερο των ΣΕΓΑΣ-ΕΟΤ έκτασης 18 τμ., όπου παρουσιάστηκαν η ιστορία του Μαραθωνίου και η σημασία που οι σύγχρονοι έλληνες αποδίδουν σε αυτόν, ως μία ετήσια βασική πολιτιστική-αθλητική εκδήλωση μεγάλου διεθνούς βεληνεκούς καθώς και ελκυστικά για τον κινέζο επισκέπτη τουριστικά τοπία της Ελλάδος. Υπήρχε συνεχής προβολή βίντεο για τουριστικά αξιοθέατα της χώρας μας και για τον μαραθώνιο, όπως επίσης και διάθεση στο κοινό έντυπου υλικού που είχε προμηθεύσει ο ΕΟΤ αλλά και ο ΣΕΓΑΣ.

Ο αθλητικός τουρισμός είναι μια εναλλακτική μορφή τουρισμού που δίνει στην Ελλάδα την δυνατότητα να επιδείξει συγκριτικά πλεονεκτήματα, μέσω της διεθνούς εικόνας της ως γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και της παγκόσμιας αθλητικής ιστορίας (Μαραθώνιος Δρόμος). Η συγκεκριμένη μορφή τουρισμού λειτουργεί ως κινητήριος μοχλός ανάπτυξης και ανταγωνιστικό κριτήριο επιλογής από τους τουρίστες του κόσμου να επισκεφθούν την Ελλάδα, αφού ο αθλητικός τουρισμός είναι εκείνη η τουριστική δραστηριότητα ατόμων και γκρουπ με βασικά κίνητρα τη συμμετοχή σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες και προπονητικά προγράμματα, την παρακολούθηση αθλητικών αγώνων και την αθλητική αναψυχή. Η διοργάνωση του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών είναι πολύ σημαντικό ετήσιο αθλητικό τουριστικό προϊόν της Ελλάδας, αφού αποτελεί κίνητρο για την παρακολούθηση και συμμετοχή σε ένα μεγάλο γεγονός.

Το Γραφείο μας θεωρεί ότι είναι μια σημαντική εκδήλωση η οποία μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και δύναται να έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη για την χώρα μας. Η συνεργασία μεταξύ του Ε.Ο.Τ. και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ με στόχο την διεθνή προώθηση του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, είναι μία δράση που άπτεται στους σκοπούς του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, επικεντρώνεται στους στόχους του για την προβολή και προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, μέσω διεθνών εκδηλώσεων καθώς και την προσέλκυση επισκεπτών – τουριστών στην χώρα μας καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και ειδικότερα σε εκτός αιχμής περιόδους.

Αποτελεί μια νέα τάση στον αθλητικό τουρισμό. Το γεγονός ότι ως προς τις συμμετοχές στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, για τον οποίο υπάρχουν συγκρίσιμα στοιχεία τα τελευταία εννέα χρόνια, τα στοιχεία του ΣΕΓΑΣ αποτυπώνουν ότι το 2006 συμμετείχαν 5.700 δρομείς, το 2009 οι δρομείς ανήλθαν σε 11.000, το 2011 έφτασαν τους 18.000 δρομείς, το 2012 συμμετείχαν στον αγώνα περισσότεροι από 25.000 δρομείς, ενώ το 2014 οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 31.000. Από αυτούς, το 43% των συμμετεχόντων στον Μαραθώνιο Δρόμο των 42.195 μ. προήλθαν από 100 περίπου χώρες και από τις πέντε Ηπείρους. Το γεγονός ότι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών αποτελεί αθλητικό, πολιτιστικό αλλά και διεθνές τουριστικό γεγονός με αναμφισβήτητη καταξίωση και απήχηση που αποδεδειγμένα ενισχύει την προβολή και θετική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό με σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα. Αποτελέσματα ερευνών του ΣΕΓΑΣ τα τελευταία χρόνια αποδεικνύουν ότι το 90% των διεθνών συμμετεχόντων του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών (δρομείς από 100 διαφορετικές χώρες) επισκέπτονται την Ελλάδα με αφορμή τον Μαραθώνιο.
Το προφίλ των τουριστών-δρομέων αποτελεί το ζητούμενο της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι το ετήσιο εισόδημα της πλειοψηφίας των διεθνών συμμετεχόντων ξεπερνάει τις 50.000 ευρώ, ενώ το 80% εξ΄ αυτών ταξιδεύει τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο εκτός της χώρας διαμονής του για να συμμετάσχει σε αντίστοιχους αγώνες.

Όσον αφορά στην Κίνα, ο Μαραθώνιος θεωρείται κορυφαίο πολιτιστικό-αθλητικό δρώμενο και παράγει διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα αρκετές εκατοντάδες κινέζων να επισκέπτονται ετησίως την Ελλάδα, κυρίως για να λάβουν μέρος στον μαραθώνιο δρόμο.exports

Gefyres Ypourgeio logo 02highrez    ktp 1