header

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Διεθνής Έκθεση Ναυτιλίας( Marintec Shanghai 2015) στην Σαγκάη (1-4 Δεκεμβρίου 2015).
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΚΙΝΑ
Ημερομηνία: 04/12/2015
Συναπτόμενο αρχείο: rad287E3Photos Marintec 2015.docx
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σαγκάης
Πηγή: Γραφειο ΟΕΥ Σαγκάης
Κείμενο: Διεθνής Έκθεση Ναυτιλίας( Marintec Shanghai 2015) στην Σαγκάη (1-4 Δεκεμβρίου 2015).

Πραγματοποιήθηκε από τις 1 έως τις 4 Δεκεμβρίου 2015, η Διεθνής Έκθεση Ναυτιλίας( Marintec Shanghai 2015) στην Σαγκάη στον εκθεσιακό χώρο Shanghai New International Expo Center (SNIEC) . Υπήρξε οργανωμένη παρουσία ελληνικών εταιριών Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού, υπό την οργανωτική μέριμνα της Ένωσης Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (ΗΕΜΕΧΡΟ) που επιβεβαιώνει την παρατηρούμενη εξωστρέφεια του κλάδου αλλά και το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των ελλήνων κατασκευαστών/εξαγωγέων για την αγορά της Κίνας.

Η Marintec Shanghai CHINA αποτελεί την σημαντικότερη έκθεση του κλάδου ναυτιλίας στη χώρα επί σειρά ετών. Ειδικότερα εφέτος επεδίωξε με πλήθος παράπλευρων εκδηλώσεων προώθησης να προσελκύσει αυξημένο αριθμό διεθνών εκθετών αλλά και κινέζων επισκεπτών. Το πέτυχε σε ικανοποιητικό βαθμό. Έχει να παρουσιάσει ικανοποιητικούς ρυθμούς αύξησης τόσο στον αριθμό των εκθετών όσον και στον αριθμό των εμπορικών επισκεπτών.
Πολλές ευρωπαϊκές χώρες συμμετείχαν με ιδιαίτερα μεγάλα εθνικά περίπτερα, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία, Δανία, Φινλανδία, ενώ από τα διεθνή περίπτερα ξεχώρισαν οι ΗΠΑ, Αυστραλία, Ιαπωνία, Βραζιλία, Κορέα, Σιγκαπούρη και Παναμάς.
Στην έκθεση συμμετείχαν 12 Έλληνες Κατασκευαστές Ναυτιλιακού Εξοπλισμού σε ενιαίο ελληνικό περίπτερο μεγέθους 78 τμ. Η ελληνική αποστολή αφίχθη στην Σαγκάη στις 30/11 και παρέμεινε μέχρι τις 4/12.

Στο ελληνικό περίπτερο, στην αίθουσα Ν3 αριθμό N3H61 παρουσίασαν προϊόντα τους οι εξής εταιρείες: KLEEMAN SA, UTECO, FARAD, PSYCTOTHERM,LAROS,DECON SA,ERMA FIRST-EPE,NANOPHOS MARINE,A.MALLIOS,SELMA ELECTRIC, D.KORONAKIS SA,RAYCAP. Οι εταιρείες ναυτιλιακού εξοπλισμού με τα καινοτόμα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουν επιχειρούν συστηματικά τα τελευταία δύο χρόνια, μέσω της ένωσης τους HEMEXPO, να διεισδύσουν και διατηρήσουν αυξανόμενα μερίδια αγοράς στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου για επαγγελματίες της ναυτιλίας. Η προσπάθεια αυτή επιχειρεί να τις καταστήσει αξιόπιστους εταίρους και για τους πλοιοκτήτες (κυρίως έλληνες) αλλά και για τα ναυπηγεία. Προηγούμενη επίσκεψη της HEMEXPO στην Κίνα, περασμένο Ιούνιο, συνοδεύοντας κ .Γ. Γ. ΔΟΣ & ΑΣ. Υπογραφή MOU με China Chamber of Commerce for Import & Export of Machinery & Electronic Products (CCCME).Οι εταιρείες αυτές αποτελούν τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες, που ειδικεύονται στην κατασκευή εξοπλισμού πλοίων και στον σχεδιασμό και την παραγωγή καινοτόμων και αξιόπιστων προϊόντων υψηλής ποιότητας πλοίων (ποντοπόρων και εσωτερικής ναυσιπλοΐας) και λιμενικών έργων.
Γραφείο ΟΕΥ Σαγκάης συνέδραμε ελληνική συμμετοχή με πρόσκληση σε εισαγωγείς και διανεμητές περιοχής Σαγκάης όπως επισκεφθούν τα ελληνικά stands, κάτι το οποίο και έγινε, καθώς και με παροχή πληροφοριών και συμβουλών στους έλληνες εκθέτες για τεχνικά θέματα εισαγωγής, φόρων, διανομής κ.ο.κ., στην επικράτεια της ΛΔΚ.

Στις 2 Δεκεμβρίου 2015,στα πλαίσια της Marintec Shanghai 2015,η ΗΕΜΕΧΡΟ σε συνεργασία με το CCCME και υπό την αιγίδα του Γ.Π. Σαγκάης προχώρησε σε διοργάνωση εκδήλωσης στο παρακείμενο του χώρου της Έκθεσης Ξενοδοχείο KERRY, όπου έγινε παρουσίαση των εταιρειών που συμμετείχαν στην Έκθεση, επακολούθησαν συναντήσεις Β2Β με κινεζικά ναυπηγεία, ναυτιλιακές εταιρείες κ.ο.κ. Εκδήλωση έκλεισε με παράθεση μικρής δεξίωσης.
Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (133 τ.μ.) στο Ξενοδοχείο Kerry Pundong της Σαγκάης χρησιμοποιήθηκε για την παραπάνω εκδήλωση υπό την επωνυμία «Smart Ship Solutions».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το σχέδιο ημερήσιας διάταξης:

o 15:00 - 15:30: Παρουσίαση / Ομιλίες της HEMEXPO, CCCME, MOFCOM, Ελληνικό Προξενείο.

o 15:30 - 17:30: Συναντήσεις B2B μεταξύ των Ναυπηγείων και των εταιρειών της HEMEXPO και ταυτόχρονα στρογγυλό τραπέζι όπου πραγματοποιηθηκε συζήτηση μεταξύ των κινεζικών εταιρειών, των εταιρειών της HEMEXPO και στελεχών του Ελληνικού Προξενείου στη Σαγκάη.

o 17:30 - 19:00: Δεξίωση
Στους χορηγούς της εκδήλωσης περιλαμβάνονταν οι Εκθέσεις Ποσειδώνια και στην επίσημη πρόσκληση(αγγλική-κινεζική), υπήρχε το λογότυπο της Προξενικής Αρχής, της ΗΕΜΕΧΡΟ, του CCCME και των Ποσειδωνίων.
Γραφείο μας συνέδραμε συγκεκριμένη εκδήλωση με αποστολή προσκλήσεων (τις οποίες και μετέφρασε στην κινεζική) σε επιλεγμένους κινέζους και έλληνες επιχειρηματίες του κλάδου, ναυπηγεία κ.ο.κ, σε στενή συνεργασία με την ΗΕΜΕΧΡΟ και το CCCME.
Η συμμετοχή Ελληνικών εταιριών σε αντίστοιχες διοργανώσεις μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες για διείσδυση και τοποθέτηση ελληνικών προϊόντων ναυτιλιακού εξοπλισμού στην ιδιαίτερα απαιτητική αγορά της Σαγκάης (λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης ναυπηγείων στην ευρύτερη περιοχή), αλλά και της Κίνας.

Η αγορά της Κίνας είναι ίσως από τις μόνες αγορές που έχει να επιδείξει αυξητικούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια που η οικονομική κρίση πλήττει τις άλλες μεγάλες αγορές.
exports

Gefyres Ypourgeio logo 02highrez    ktp 1