header

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Παρουσίαση για την προώθηση των επενδύσεων στον προηγμένο παραγωγικό τομέα της Σαγκάης (Σαγκάη, 2 Νοεμβρίου 2016)
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΚΙΝΑ
Ημερομηνία: 04/11/2016
Συναπτόμενο αρχείο: Photos.docx
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σαγκάης
Πηγή: Γραφείο ΟΕΥ Σαγκάης
Κείμενο:
   

 


Παρουσίαση για την προώθηση των επενδύσεων στον προηγμένο παραγωγικό τομέα της Σαγκάης (Σαγκάη, 2 Νοεμβρίου 2016)

Πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου τ.έ., σεμινάριο προώθησης των επενδύσεων στον προηγμένο παραγωγικό τομέα της Σαγκάης με τίτλο: «Made in China, Intelligent Manufacturing in Shanghai» σε αίθουσα του Shanghai Grand Theater. Διοργανωτές του σεμιναρίου ήταν η Δημοτική Επιτροπή Οικονομίας και Πληροφορικής (Shanghai Municipal Commission of Economy and Informatization-SHEITC), η Δημοτική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (Shanghai Municipal Development and Reform Commission –SHDRC), η Δημοτική Επιτροπή Εμπορίου της Σαγκάης (Shanghai Municipal Commission of Commerce-SCOFCOM) και το Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων (Shanghai Foreign Affairs Office-SHFAO) και απευθυνόταν σε κυβερνητικούς εκπροσώπους ξένων Αρχών, προκειμένου να κατανοήσουν τη μεταλλαγή και αναβάθμιση του παραγωγικού τομέα της Σαγκάης, την οποία θα επιφέρει η εφαρμογή του «13ου πενταετούς προγράμματος» (13th Five-Year Plan). Το σεμινάριο προλόγισε ο Αντιδήμαρχος της πόλης κος Zhou Bo. Ακολούθησαν χαιρετισμοί εκπροσώπων Τοπικών Αρχών και παρουσιάστηκε έρευνα της εταιρείας Ernst & Young σχετικά με παραγωγικές εταιρείες, αλλοδαπών συμφερόντων, εγκατεστημένες στη Σαγκάη. Σύμφωνα με τον απολογισμό του «12ου πενταετούς προγράμματος», επιτεύχθησαν όλοι οι στόχοι, που αφορούν στην οικονομική ανάπτυξη (μέσος όρος ετησίως +4,3%) και συνεισφορά στο Α.Ε.Π. της χώρας (28,5%) από τα έσοδα της βιομηχανικής παραγωγής και τη φορολογία (29,9% των φορολογικών εσόδων προέρχεται από τη φορολόγιση του βιομηχανικού τομέα).

Το ενδιαφέρον του παραγωγικού τομέα της Κίνας επικεντρώνεται στο νέο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον (προγράμματα: “Industry 4.0”, “Reindustralization”) και καλείται να αντιμετωπίσει τις νέες συνθήκες και προκλήσεις (πρόγραμμα “Made in China 2025”, την “Internet Plus” στρατηγική και την πρωτοβουλία “one Belt and one Road”). H βιομηχανική παραγωγή μεταλλάσεται και εξελίσεται όπως στο παράδειγμα του Κέντρου Υψηλής Τεχνολογίας και Καινοτομίας και της Πιλοτικής Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάης. Στόχος είναι η δημιουργία ενός νέου βιομηχανικού συστήματος αποτελούμενο από στατηγικής σημασίας αναδυόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες θα στηρίζονται από προηγμένες παραγωγικές βιομηχανίες. Έως το έτος 2020, το «13ο πενταετές πρόγραμμα» φιλοδοξεί να καλύπτει σε ποσοστό 25% του συνόλου του Α.Ε.Π. από τον παραγωγικό βιομηχανικό τομέα, 20% εκ των οποίων από στρατηγικής σημασίας αναδυόμενες βιομηχανίες. Η κατά κεφαλήν παραγωγικότητα του εργατικού δυναμικού στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής φιλοδοξεί να αντιστοιχεί στα 220,000 RMB (αύξηση ύψους 10,000RMB / κατ΄άτομο) εντός επόμενης πενταετίας. Τα μέσα επίτευξης ανωτέρων στόχων εστιάζουν σε νέας γενιάς τεχνολογίες της πληροφορίας, «έξυπνο» παραγωγικό εξοπλισμό (όπως συστήματα ρομποτικής), αεροδιαστημική, βιολογικά φάρμακα και υψηλής τεχνολογίας ιατρικά μηχανήματα, υψηλής τεχνολογίας ενεργειακό εξοπλισμό (όπως Α.Π.Ε.), εξοικονόμιση ενέργειας και περιβαλλοντική προστασία, νέα υλικά, νέα «έξυπνα» οχήματα κ.α. Οι τομείς εφαρμογής θα περιλαμβάνουν την αυτοκινητοβιομηχανία, τη χαλυβουργία, χημική βιομηχανία, τα ναυπηγεία και την πολεοδομία. Θα περιλαμβάνονται οι τομείς κατασκευής, έρευνας και ανάπτυξης, αδειοδότησης εφοδιαστικής αλυσίδας και ηλεκτρονικού εμπορίου. Η συγκέντρωση σε θεματικές ζώνες (zonal distribution) κέντρων υψηλής τεχνολογίας όπως εκείνες των προαστίων Zhangjiang, Zizhu, Yangpu, Jiading, Caohejing και Lingang είναι ένα παράδειγμα εξειδικευμένης χωροταξικής βελτιστοποίησης. Συγκέντρωση ομοειδών βιομηχανικών παραγωγικών μονάδων όπως η περιοχή Lingang, Changxing Island, Zhuqiao town κ.α. θα ενισχύσουν την τομεακή χωροταξία και θα προσαρμόσουν τα αναπτυξιακά μέτρα στις συνθήκες της τοπικής κοινωνίας. Το βιομηχανικό πάρκο υψηλής τεχνολογίας Caohejingτο οποίο ανείκει στον όμιλο Lingang, είναι ένα από τα πρώτα πάρκα του είδους του στην περιοχή της Σαγκάης. Στον ίδιο Όμιλο επιχειρήσεων ανοίκουν η Yangshan (σύμφωνα με σχετική παρουσίαση του κ. Wong Kaining, αντιπροέδρου του ομίλου) μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή - Lingang, το πιο γρήγορα αναπτυσόμενο βιομηχανικό πάρκο - Songjiang και η Διεθνής Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου.Όλα αυτά εντάσονται στο 13ο πενταετές πρόγραμμα για τη Σαγκάη.

 Εν λόγω εκδήλωση εστίασε στις νέες τάσεις της αγοράς τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και εντός κινεζικής επικράτειας και ειδικότερα όσον αφορά τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία και φανερώνουν το ενδιαφέρον της Κίνας για διεθνείς συνεργασίες,προσφέροντας σε ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις, που θα επιθυμούσαν να δραστηριοποιηθούν στην εδώ αγορά, την ευκαιρία προώθησης των προιόντων και υπηρεσιών τους στη Σαγκάη.

exports

Gefyres Ypourgeio logo 02highrez    ktp 1