Ενημερώσεις ανά θέμα
Εγγραφή στο Newsletter
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ AΡΧΕΙΟΥ
Webinar Doing Business in Italy - προοπτικές στον αγροδιατροφικό τομέα
Κατηγορίες κειμένου: | |
---|---|
Χώρα αναφοράς: | ΙΤΑΛΙΑ |
Ημερομηνία: | 16/12/2021 |
Σχετικός σύνδεσμος: | https://www.enterprisegreece.gov.gr/proothisi-eksagogon/pliroforisi-kai-ekpaidefsi/webinars-doing-business-in-countries/doing-business-in-italy-covid-19-challenges-and-opportunities |
Συναπτόμενο αρχείο: | Γραφείο ΟΕΥ Ρώμης (DOING BUSINESS IN ITALY) it.pdf |
Έκδοση: | Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ρώμης (Αρμοδιότητα και για Άγιο Μαρίνο) |
Κείμενο: | Στις 23.11.2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν Γραφείο ΟΕΥ Ρώμης και Enterprise Greece και εντάσσεται στην σειρά “Doing Business in” με αντικείμενο τη δομή της ιταλικής αγοράς τροφίμων και τις απαιτήσεις για ποιοτική μεγέθυνση των ελληνικών εξαγωγών. Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στη λειτουργία των τριών καναλιών διανομής (supermarkets, delicatessen και e-commerce). Επιπλέον, παρεσχέθη η δυνατότητα σε εταιρείες με εξαγωγές εμβληματικών ελληνικών προϊόντων (ιχθυηρά και γιαούρτι) να παρουσιάσουν την επιτυχημένη -εκ του αποτελέσματος- στρατηγική τους για διείσδυση και εδραίωση της παρουσίας τους στην ιταλική αγορά. Οι εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες υπερέβησαν τους 180. Η εκδήλωση έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Enterprise Greece και είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο: Doing business in Italy - COVID-19 Challenges and Opportunities - Enterprise Greece Από διαμειφθέντα σε εν θέματι εκδήλωση συγκρατούνται τα κατωτέρω: Ο αγροδιατροφικός τομέας χώρας μας διακρίνεται, εμβληματικά, για την αναγνωρισιμότητα, αποδοχή, διεισδυτικότητα και τις ευρείες προοπτικές διεύρυνσης του στην ιταλική αγορά. Από το σύνολο των ελληνικών εξαγωγών στην Ιταλία (3,3 δισ. ευρώ) το 1/3 αφορά αγροδιατροφικά προϊόντα, αξίας 1 δισ. ευρώ. Η πρωτοβουλία της εν θέματι ενημερωτικής εκδήλωσης εστίασε σε διττή στοχοθεσία, στην ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων και απαιτήσεων της αγοράς αλλά και στην ενημέρωση για αναγκαιότητα διαμόρφωσης βέλτιστων όρων ανταπόκρισης των ελληνικών επιχειρήσεων. Το εύρος της ιταλικής αγοράς (πληθυσμός: 60 εκ. και τουρίστες: 65 εκ.), η διαχρονική εγγύτητα σε οικονομικό, εμπορικό, κοινωνικό, πολιτικό, πολιτισμικό και τουριστικό πεδίο και το κατ΄ εξοχήν συγγενές γαστριμαργικό και καταναλωτικό πρότυπο -μεσογειακή διάσταση- διευκολύνουν την πρόσβαση ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων. Παράλληλα όμως, οι υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές, το ισχυρό πρότυπο brand name (made in Ιtaly) και η περιφερειακή διάρθρωση αγοράς υπαγορεύουν, αναντίρρητα, τη συνύπαρξη ποιότητας και ανταγωνιστικών τιμών. Οι ομιλητές συνέκλιναν στις διαπιστώσεις τους για τις απαιτήσεις πρόσβασης στην ιταλική αγορά, οποίες συνοπτικά συνίστανται σε: ενδελεχή έρευνα αγοράς, συγκροτημένο σχέδιο ανάπτυξης, επιλογή κατάλληλου συνεργάτη, συνέπεια, ποιότητα, προσαρμοστικότητα στις τάσεις της εγχώριας αγοράς, στρατηγική ως προς τα Private Label και στοχευμένες προωθητικές ενέργειες σε συνεργασία με επιτόπιες εταιρείες προβολής και προώθησης. |