Facebook

Linkedin

header

3η Διεθνής Έκθεση Εισαγωγών Κίνας (CIIE) 2020 (Σαγκάη, 5-10 Νοεμβρίου 2020) – Συμμετοχή Enterprise Greece – Εκδήλωση Γευσιγνωσίας Ελληνικού Οίνου
File Categories:
Χώρα αναφοράς: ΚΙΝΑ
Ημερομηνία: 10/11/2020
Συναπτόμενο αρχείο: Φωτογραφικό Υλικό 3ης CIIE (Σαγκάη, 5-10 Νοεμβρίου 2020)-1 cn.doc
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σαγκάης
Πηγή: Γραφείο ΟΕΥ Σαγκάης
Κείμενο:

3η Διεθνής Έκθεση Εισαγωγών Κίνας (CIIE) 2020 (Σαγκάη, 5-10 Νοεμβρίου 2020) – Συμμετοχή Enterprise Greece – Εκδήλωση Γευσιγνωσίας Ελληνικού Οίνου

Στο πλαίσιο της κινεζικής πολιτικής ανοικτών θυρών για το εισαγωγικό εμπόριο, διοργανώθηκε στη Σαγκάη, για τρίτη συνεχή χρονιά, η Διεθνής Έκθεση Εισαγωγών Κίνας (China International Import Expo/CIIE 2020), στην οποία συμμετείχε ο οργανισμός Enterprise Greece, που επιδότησε 5 επιμέρους εταιρικά περίπτερα σε ενιαίο χώρο στο αγροδιατροφικό τμήμα της Έκθεσης. Σημειώνουμε ότι εφέτος, για πρώτη φορά το τμήμα αυτό προσέλκυσε τον μεγαλύτερο αριθμό εκθετών (1.264 επιχειρήσεις από 93 χώρες).

Η Έκθεση προσέλκυσε ως εκθέτες πάνω από 3.800 επιχειρήσεις από 180 χώρες και περιοχές του κόσμου, καθώς και περισσότερους από 400.000 αγοραστές (buyers). Η συνολική έκταση του εκθεσιακού χώρου ανήλθε στα 360.000 τετραγωνικά μέτρα, σημειώνοντας αύξηση κατά 30.000 τετραγωνικά μέτρα σε σύγκριση με τη 2η CIIE, ενώ ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τις 600.000. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 100 προωθητικές εκδηλώσεις από χώρες και μεμονωμένους εκθέτες.  

Παρά το γεγονός ότι η εφετινή CIIE κατά γενική ομολογία κρίνεται σαφώς υποβαθμισμένη σε σχέση με τις δύο προηγούμενες, συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς του αφηγήματος περί ανοικτών θυρών, καθώς και προσωπικό “στοίχημα” του Προέδρου της Λ.Δ. Κίνας, Xi Jinping, γεγονός το οποίο αιτιολογεί και την ιδιαίτερη προσοχή που αποδίδεται σε αυτήν ακόμη και εφέτος, εν μέσω πανδημίας COVID-19 και ιδιαίτερων περιορισμών στη λειτουργία της.

Οι Έλληνες εκθέτες ήταν οι εταιρείες: HELLAS HOUSE, HELLENIC AGORA TRADING LIMITED, SHANGHAI SAILING TRADING CO. PREMIUM FOODS, ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ, GULES GOLD. Τα προϊόντα, που προβλήθηκαν, ήταν: κρόκος Κοζάνης, ελαιόλαδο, επιτραπέζιες ελιές, μπάρες δημητριακών και μπισκότα, οίνος, φιστίκια Μεγάρων, ξύδι βαλσάμικο, καλλυντικά και τουριστικές υπηρεσίες. Καθημερινά προσφέρονταν χαρακτηριστικές γεύσεις παραδοσιακής ελληνικής γαστρονομίας με βάση το ελαιόλαδο. Υπήρξε και μεμονωμένη ελληνική συμμετοχή, εκτός ελληνικού περιπτέρου Enterprise Greece, η εταιρεία HELLEO, που παρουσίασε φυσικά προϊόντα σαπουνιού από την Κρήτη με βάση το ελαιόλαδο.  

Ο επιδοτούμενος από το Enterprise Greece χώρος καταλάμβανε επιφάνεια 120 τ.μ., με ανοικτή σχεδίαση και με τονισμένα τα εθνικά χαρακτηριστικά χρώματα (άσπρο και μπλε).

Καθώς στόχος της  Έκθεσης είναι η προώθηση της περαιτέρω συνεργασίας κινεζικών εταιρειών με εταιρείες από όλο τον κόσμο, η 3η CIIE αποτέλεσε πλατφόρμα για τη διερεύνηση δυνατοτήτων πιθανών συνεργασιών και για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και υπηρεσιών στην κινεζική αγορά.

Το Γραφείο ΟΕΥ Σαγκάης συνέδραμε την ελληνική συμμετοχή με παροχή πληροφοριών και συμβουλών στους Έλληνες εκθέτες για τεχνικά θέματα εισαγωγών (π.χ. ζητήματα φορολόγησης, διανομής κλπ.) στη Λ.Δ. Κίνας.

Εκδήλωση Γευσιγνωσίας Ελληνικού Οίνου (9/11/2020)

Στις 9 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στον χώρο εκδηλώσεων Hellas House εκδήλωση προώθησης ελληνικού οίνου, αποτελούμενη από Master Class και από εμπορικού χαρακτήρα γευσιγνωσία οίνου (trade tasting). Η εκδήλωση χρηματοδοτήθηκε από τον οργανισμό Enterprise Greece υπό την αιγίδα και την οργανωτική συνδρομή του Γ. Π. Σαγκάης. Ο όμιλος Hellas Group προσέφερε υπό μορφή χορηγίας τον χώρο Hellas House για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Την ειδική παρουσίαση Master Class ελληνικού κρασιού από τη διεθνούς φήμης «wine educator», κα. Fongyee Walker MW, παρακολούθησαν πάνω από 60 εισαγωγείς κρασιού, επαγγελματίες γευσιγνώστες ειδικευμένοι σε θέματα οινοποιίας υψηλής ποιότητας, καθώς και δημοσιογράφοι.

            Στόχος του 2ωρης διάρκειας Master Class, στο οποίο παρουσιάσθηκαν διεξοδικά 13 ελληνικά κρασιά από διαφορετικές περιοχές της χώρας και από διαφορετικές εγχώριες ποικιλίες κρασιού, ήταν η εξοικείωση του ειδικού κινεζικού κοινού με τις ελληνικές ποικιλίες οίνου, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, την ποιοτική υπεροχή τους και, κυρίως, με τον επαναπροσδιορισμό της χώρας στην κινεζική αγορά ως χώρας παραγωγού ποιοτικών κρασιών.

                       Κατά την εμπορικού χαρακτήρα γευσιγνωσία οίνου, διάρκειας περίπου 3 ωρών, η οποία ήταν ανοικτή σε ευρύτερο κοινό, δόθηκε η ευκαιρία σε Έλληνες και Κινέζους εισαγωγείς ελληνικού οίνου στην Κίνα να παρουσιάσουν τα κρασιά, που εισάγουν. Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση συμμετείχαν, με διακριτό ανά εταιρεία χώρο παρουσίασης, οι εισαγωγείς: Hellas House, Hellenic Agora Trading Limited, Eleni Key Suzhou Xilun Trading Co. Ltd., KondorAsia, Shanghai Pinhao Supply Chain Management Co., Ltd., China Wine Platform Group, Shanghai Yishi International Trade Co., Ltd.           

            Το Γ.Π. Σαγκάης μερίμνησε για την παρουσίαση, από καταρτισμένο γευσιγνώστη σε διακριτό χώρο, ελληνικών οινοποιείων, που δεν έχουν ακόμη εμπορική εκπροσώπηση στην Κίνα. Εκπροσωπήθηκαν οι Έλληνες παραγωγοί: Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος, Αμπελώνες Θυμιόπουλου, Οινοποιείο Κεχρής, Ποτοποιεία Λουκάτου, Cavino, Οινοποιείο Gentilini.

            Σημειώνεται ότι ενδεικτικό του έντονου ενδιαφέροντος Κινέζων επαγγελματιών του οίνου για συμμετοχή στο Master Class είναι το ότι οι θέσεις καλύφθηκαν εντός διώρου από την αποστολή της σχετικής πρόσκλησης και υπήρξε μακρά λίστα αναμονής, χάρις στην παρουσία της ομιλήτριας, κας. Fongyee Walker MW, η έδρα της οποίας είναι το Πεκίνο.

 Η ειδική εταιρεία συμβούλων Vinolution, που είχε την οργανωτική μέριμνα της εκδήλωσης, προετοίμασε, με τη συνδρομή της Αρχής μας, του Enterprise Greece και της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), προωθητικό υλικό, το οποίο δόθηκε σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (usb stick). Το usb stick με το λογότυπο του ΕΔΟΑΟ περιελάμβανε :

  • Βιβλίο του Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW, με τίτλο «A Guide to the Wines of Greece» στην αγγλική και κινεζική γλώσσα (Έκδοση ΕΔΟΑΟ και Enterprise Greece).
  • Τρεις ψηφιακούς οινολογικούς χάρτες της Ελλάδας με τις κύριες ποικιλίες οίνου ανά γεωγραφικό διαμέρισμα, τις προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης (ΠΟΠ) και τις προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις (ΠΓΕ).
  • Πλήρη εικονογραφημένο κατάλογο ελληνικών οινοποιείων-μελών ΕΔΟΑΟ, με στοιχεία επικοινωνίας.
  • Εικονογραφημένο κατάλογο με τα 13 ελληνικά κρασιά, που παρουσιάστηκαν στο Master Class και σχετικά στοιχεία επικοινωνίας παραγωγών – εισαγωγέων.

Το usb προσφέρθηκε στους Κινέζους συμμετέχοντες σε τσάντα με λογότυπο του Γ.Π.Σαγκάης, η οποία περιείχε επίσης:

    1) Αναδιπλούμενη έντυπη μπροσούρα με τους ως άνω οινολογικούς χάρτες.

    2) Βιβλιόδετο εικονογραφημένο κατάλογο κρασιών που παρουσιάστηκαν στο Master Class.

 

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov