header

Προώθηση οίνων ΠΟΠ Νάουσα στην Ιαπωνία
File Categories:
Χώρα αναφοράς: ΙΑΠΩΝΙΑ
Ημερομηνία: 05/07/2021
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τόκυο (Αρμοδιότητα και για Μικρονησία, Νησιά Μάρσαλ, Τουβαλού)
Κείμενο:

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021, υλοποιήθηκαν στην πόλη Μίτο της Ιαπωνίας μια σειρά δράσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Προώθηση οίνων ΠΟΠ Νάουσα στις Η.Π.Α., Αυστραλία, Ιαπωνία», με βάση την K.Y.A 491/62337 (ΦΕΚ 1549/Β/7-5-2019), δικαιούχος του οποίου είναι η  Ένωση Νομικών προσώπων με επικεφαλής τον  Α.Α.Ο.Σ. ΒΑΕΝΙ Νάουσα και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας στο Τόκυο.

Ειδικότερα, οι δράσεις αφορούσαν γευσιγνωσία, masterclass, food pairing και δείπνο, όπου παρουσιάστηκαν συνολικά 35 κρασιά ΠΟΠ Ξινόμαυρο Νάουσας. Τόσο στο masterclass όσο και στο food pairing υπήρξε 100% συμμετοχή με 15 άτομα έκαστο και στη γευσιγνωσία περί τις 80 συμμετοχές. Στη γευσιγνωσία παρουσιάστηκαν 19 κρασιά, στο masterclass 7 κρασιά εκ των οποίων το ένα σε δύο διαφορετικές χρονιές 2008 και 2015 ώστε να τονιστεί η δυνατότητα της ποικιλίας για μακροχρόνια παλαίωση, και 5 κρασιά στο  food and cheese pairing που ο συνδυασμός έγινε με ελληνικά τυριά (φέτα, γίδινο και κεφαλογραβιέρα). Μεταξύ των συμμετεχόντων, υπήρξε και δημοσιογράφος τοπικής οικονομικής εφημερίδας, ο οποίος κάλυψε την εκδήλωση και πήρε συνεντεύξεις από τους παρευρισκόμενους.

Στο δείπνο που παρατέθηκε  σε παραδοσιακό ιαπωνικό εστιατόριο, οικοδεσπότης του οποίου υπήρξε ο Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Κακιούσης, ΠΥΑ΄, παρευρέθησαν ο ίδιος, η σύζυγός του, προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας στον χώρο της εστίασης και της λιανικής διάθεσης των οίνων, ο ομιλητής οινοχόος που επέλεξε τα κρασιά για κάθε πιάτο και τα παρουσίασε, καθώς και ο κ. Φραγκής, εισαγωγέας ελληνικών προϊόντων και διοργανωτής των δράσεων. 

Σε όλες τις δράσεις, το Γραφείο μας εκπροσώπησε η κα Μαρίνα Στάμου, Γραμματέας ΟΕΥ Γ΄.

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov