ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ AΡΧΕΙΟΥ
File Categories: | |
---|---|
Χώρα αναφοράς: |
![]() |
Ημερομηνία: | 27/07/2021 |
Σχετικός σύνδεσμος: | https://www.seafoodsource.com/news/aquaculture/american-fisheries-society-experts-laud-climate-benefits-of-offshore-fish-farming?mkt_tok=NzU2LUZXSi0wNjEAAAF-aQZj884opXdtMtAlmRalTHl0OYmTldRmyP89E2eI1nNIFoCcNqvVzIAkgIiG4pay90xHYmsfabkVK03ch2F-DW45DS6cWP8lrY |
Έκδοση: | Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σικάγου |
Πηγή: | SeafoodSource News |
Κείμενο: | Η Αμερικανική Αλιευτική Εταιρεία και η Εθνική Ωκεάνια και Ατμοσφαιρική Διοίκηση (NOAA) παρουσίασαν στο αμερικανικό Κογκρέσο σχέδιο για την ανάπτυξη της θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας με στόχο την φιλική προς το κλίμα παραγωγή τροφίμων. Η επέκταση του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας - και ιδίως του κλάδου της υπεράκτιας ιχθυοκαλλιέργειας - θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας ανάγκης. Η κλιματική αλλαγή θέτει πραγματικά μια σειρά από σημαντικές απειλές για την ανθρωπότητα και τα παγκόσμια συστήματα παραγωγής τροφίμων δεν είναι απαλλαγμένα από αυτές τις επιπτώσεις. Ενώ τα θαλασσινά αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 40% όλων των ζωϊκών πρωτεϊνών που καταναλώνονται παγκοσμίως, οι ΗΠΑ κατατάσσονται στην 17η θέση στον κόσμο, με μόνο 500.000 μετρικούς τόνους παραγωγής ιχθυοκαλλιέργειας περίπου, σε σχέση με το παγκόσμιο σύνολο περίπου 110 εκατ. θαλασσινών. Οι ΗΠΑ εισάγουν επίσης περίπου το 70% των θαλασσινών που καταναλώνουν. Η Rebecca Gentry, μεταδιδακτορική ερευνητής στο Florida State University, ειδικεύεται στην ανάπτυξη της ιχθυοκαλλιέργειας και έχει μελετήσει χώρους στις ΗΠΑ όπου η ανάπτυξη της ιχθυοκαλλιέργειας θα μπορούσε να είναι επικερδής, να έχει χαμηλό αντίκτυπο στην υγεία των ωκεανών και να μην παρεμβαίνει σε άλλες ωκεανικές χρήσεις. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να καλλιεργήσουν όλα τα θαλασσινά που καταναλώθηκαν στην εγχώρια αγορά τους χρησιμοποιώντας μόλις το 0,01% της αποκλειστικής οικονομικής τους ζώνης. |