header

Διεθνές Συνέδριο Logistics LOGIC - Η συνέργεια της επιστήμης και του επιχειρηματικού τομέα είναι το κλειδί για τη βελτίωση της πρακτικής των logistics
File Categories:
Χώρα αναφοράς: ΣΕΡΒΙΑ
Ημερομηνία: 01/06/2022
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βελιγραδίου
Κείμενο:

Οι διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού, τα ταλέντα και οι ανθρώπινοι πόροι, καθώς και το μάρκετινγκ στον τομέα της εφοδιαστικής, ήταν τα κύρια θέματα του διεθνούς συνεδρίου LOGIC, στο οποίο συμμετείχαν ενεργά οι εκπρόσωποι της cargo-partner.

Αυτή η σημαντική εκδήλωση για τα logistics έχει την ιδιαιτερότητα ότι συγκεντρώνει επιχειρηματίες, ερευνητές, επιστήμονες και φοιτητές που αντάλλαξαν τις τελευταίες εμπειρίες, γνώσεις και ιδέες. Όπως ειπώθηκε στο συνέδριο, η συνέργεια της επιστήμης και του πραγματικού τομέα είναι το κλειδί για τη βελτίωση της πρακτικής των logistics, αλλά και του επιστημονικού ερευνητικού έργου.

Μιλώντας για τις διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού κατά την έναρξη του συνεδρίου LOGIC στο Βελιγράδι, ο Nebojsa Djekic, διευθυντής πωλήσεων και ανάπτυξης της cargo-partner Serbia, δήλωσε:

- Ως λύση σε όλες τις παγκόσμιες συνθήκες των προηγούμενων ετών, θα ήθελα να τονίσω δύο πράγματα: την προσαρμογή και τον προγραμματισμό. Στο πρώτο "κύμα", ήμασταν σε επαφή με όλα τα γραφεία της εταιρείας cargo-partner και με αυτόν τον τρόπο, προσαρμόστηκαν στην κατάσταση και βρήκαν τις καλύτερες λύσεις για τους πελάτες τους. Αργότερα, κάναμε σχέδια που ήταν βραχυπρόθεσμα, λόγω των συνεχών αλλαγών, αλλά είχαμε πάντα κάτι να προσφέρουμε στους πελάτες.

Ούτε ο ίδιος, ούτε άλλοι ομιλητές, μπορούσαν να δώσουν μακροπρόθεσμες προβλέψεις για τις τάσεις στις μεταφορές και τα logistics, αλλά αναφέρθηκαν στις τρέχουσες λύσεις.

- Συγκεκριμένα από την Κίνα, έχουμε πλέον μια αποτελεσματική υπηρεσία ομαδικής μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, η οποία έχει αποδειχθεί πολύ καλύτερη από τις πλήρεις φορτώσεις. Νομίζω ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα είναι ελαφρώς ευκολότερο, επειδή θα εισαχθούν νέα πλοία και, συνεπώς, μεγαλύτερες δυνατότητες για τη μεταφορά εμπορευμάτων - δήλωσε ο DjĐekic.

Αυτός ο οικονομικός τομέας αντιμετωπίζει μια άλλη μεγάλη πρόκληση. Τα logistics είναι μια δραστηριότητα έντασης εργασίας, η ανάγκη για ειδικούς στα logistics αυξάνεται κατά 10% έως 15% ετησίως. Το πρόβλημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού είναι εμφανές και σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να αναγνωρίσουν και να διατηρήσουν τα ταλέντα στις εταιρείες τους.

Τονίζοντας ότι η cargo-partner εκτιμά ιδιαίτερα τη συνεργασία με τη σχολή και κυρίως ότι έχει την ευκαιρία να επικοινωνεί και να ανταλλάσσει πληροφορίες με τους φοιτητές σε πρώιμο στάδιο των σπουδών τους, ο Milos Bogunovic, διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού, παρουσίασε τις ευκαιρίες για την ανάπτυξη ταλέντων στην εταιρεία.

- Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε ένα συγκεκριμένο μοντέλο στη διαχείριση των πόρων. Θέλουμε να εντοπίσουμε τους τομείς που απαιτούν βελτίωση μέσω της επικοινωνίας με τους εργαζόμενους και να εστιάσουμε περαιτέρω σε αυτούς. Ξοδεύουμε επίσης χρόνο για την πρόσληψη νέου προσωπικού - δήλωσε ο Bogunovic.

Η Cargo-partner συνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια με τις σχολές του Βελιγραδίου και του Νόβι Σαντ, των οποίων οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία σε έξι τμήματα (οικονομικά, πωλήσεις, logistics, οδικές, αεροπορικές και θαλάσσιες μεταφορές ), σε τρεις τοποθεσίες.

ΜΜ-01.06.2022-Πηγή: eKapija

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov