Facebook

Linkedin

header

Εκδήλωση προώθησης της Περιφέρειας Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού στην αγορά της Βουλγαρίας (19/10 τ.ε.) - πλαίσιο ΕΣΠΑ: «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020»
File Categories:
Χώρα αναφοράς: ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Ημερομηνία: 20/10/2022
Συναπτόμενο αρχείο: Φωτογραφίες εκδήλωσης Περιφέρειας Ηπείρου bg.docx
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σόφιας
Πηγή: Γραφειο ΟΕΥ Σόφιας
Κείμενο:

ΘΕΜΑ:

Εκδήλωση προώθησης της Περιφέρειας Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού στην αγορά της Βουλγαρίας (19/10 τ.ε.) - πλαίσιο ΕΣΠΑ: «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020»

            Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου τ.ε. στο κεντρικό ξενοδοχείο της Σόφιας “Sofia Hotel Balkan”, εκδήλωση παρουσίασης και προώθησης της Περιφέρειας Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού στην αγορά της Βουλγαρίας. Η εκδήλωσε περιλάμβανε επίσης την διενέργεια επιχειρηματικών συναντήσεων μεταξύ τουριστικών επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Ηπείρου και τουριστικών πρακτόρων και λοιπών επαγγελματιών του τουριστικού τομέα από την Βουλγαρία.

            Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την οργανωτική μέριμνα της Περιφέρειας Ηπείρου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του «Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ Ήπειρος 2014-2020» και αποτελεί δράση τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου ως σημαντικού τουριστικού προορισμού στην Ελλάδα για ολόκληρη την διάρκεια του έτους (All Year Round tourism destination). Το περιεχόμενο της τουριστικής καμπάνιας / προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου στο πλαίσιο της υλοποίησης του τρέχοντος Προγράμματος αποτυπώνεται και στο κεντρικό λογότυπο (logo) της πρωτοβουλίας με χαρακτηριστικό τίτλο «Epirus breathtaking Greece for all seasons» [βλέπε: https://epirusforallseasons.gr/].

            Εναρκτήριο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε το Γραφειο ΟΕΥ Σόφιας, όπου αφού καλωσόρισε τους επισκέπτες εκ μέρους της Ελληνικής Πρεσβείας, αναφέρθηκε στο τουριστικό προϊόν και υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, τονίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της που την καθιστούν έναν ιδανικό προορισμό για τους βούλγαρους επισκέπτες καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Μεταξύ των χαρακτηριστικών αυτών, περιλαμβάνονται η πλούσια ιστορία και κουλτούρα φιλοξενίας της Περιφέρειας, το απαράμιλλο φυσικό της κάλλος, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που αυτή δύναται να προσφέρει (γαστρονομία, αθλητικές δραστηριότητες, πολιτιστικός και θρησκευτικός τουρισμός, ορεινός και θαλάσσιος τουρισμός, ψυχαγωγία και διασκέδαση) και τέλος ο μεγάλος αριθμός σημείων ενδιαφέροντος (περιοχές, αξιοθέατα) που εντοπίζονται σε όλη την επικράτειά της και προσελκύουν το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων επισκεπτών τα τελευταία έτη.

            Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε επίσης, η υπηρεσιακή Υφυπουργός Τουρισμού της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κα. Mariela Modeva, η οποία αναφέρθηκε στην εξαιρετική τουριστική συνεργασία που υφίσταται τα τελευταία χρόνια μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας, η οποία αποτυπώνεται, μεταξύ άλλων, στο ολοένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον των πολιτών των δύο χωρών για επίσκεψη διαφορετικών προορισμών σε αυτές καθώς και στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Τουρισμού Ελλάδας και Βουλγαρίας το οποίο διαρκώς «εμπλουτίζεται» με νέες πρωτοβουλίες και δράσεις. Επιπλέον, χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και το Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με έδρα το Βουκουρέστι (υπεύθυνου και για την τουριστική αγορά της Βουλγαρίας.

            Από την πλευρά της Περιφέρειας Ηπείρου, Διευθύντρια τομέα Τουρισμού καθώς και λοιποί εκπρόσωποι της αποστολής που επισκέφθηκε την Βουλγαρία για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, πραγματοποίησαν αναλυτικές παρουσιάσεις των διαφόρων τουριστικών προορισμών της Περιφέρειας με αξιοποίηση πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού. Προβλήθηκαν ειδικότερα τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η Ήπειρος ως ιδανικός τόπος για εναλλακτικό τουρισμό, είτε σε παραθαλάσσιες, είτε σε ορεινές περιοχές, και έγινε αναφορά σε νέες δράσεις και πρωτοβουλίες που προωθεί η Περιφέρεια. Μεταξύ των δράσεων αυτών, συμπεριλαμβάνεται και η μελλοντική συμμετοχή σε μεγάλες Εμπορικές Εκθέσεις Τουρισμού της Βουλγαρίας. Από πλευράς Γραφείου ΟΕΥ Πρεσβείας, προτάθηκε η οργανωμένη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου με περίπτερο στην μεγαλύτερη ετήσια Διεθνή Εμπορική Έκθεση Τουρισμού που διεξάγεται στη Βουλγαρία, την “Holiday & Spa Expo” (διεξάγεται συνήθως κατά το τρίτο δεκαήμερο μηνός Φεβρουαρίου).

 

            Οι επιχειρηματίες που ανταποκρίθηκαν στη δημόσια πρόσκληση της Περιφέρειας Ηπείρου και συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή στην εκδήλωση, είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν συναντήσεις  (b2b) με βουλγαρικές εταιρείες του τουριστικού τομέα οι οποίες είχαν προσκληθεί σε αυτήν από το Γραφείο μας και από το Γραφείο ΕΟΤ Βουκουρεστίου. Μεταξύ των βουλγαρικών εταιρειών που συμμετείχαν, περιλαμβάνονται κάποιες που έχουν ήδη ως προορισμό την Ήπειρο αλλά και κάποιες με ενδιαφέρον να «εντάξουν» προορισμούς εντός της Περιφέρειας Ηπείρου στον μελλοντικό σχεδιασμό των τουριστικών πακέτων που προσφέρουν στο ενδιαφερόμενο βουλγαρικό κοινό.

            Η εκδήλωση έκλεισε με την πραγματοποίηση των επιχειρηματικών συναντήσεων και την παράθεση εδεσμάτων από την Περιφέρεια Ηπείρου στους επισκέπτες.

 

[1]Προσβάσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο στο Youtube: [https://www.youtube.com/watch?v=dXfBVNKqKRM]

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov