header

Ελληνική Συμμετοχή στη 40η διεθνή τουριστική Έκθεση “Holiday & Spa Expo” (Σόφια, 13-15/03/24).
File Categories:
Χώρα αναφοράς: ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Ημερομηνία: 19/03/2024
Συναπτόμενο αρχείο: PHOTOS 40th International Tourism Fair bg.docx
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σόφιας
Πηγή: Γραφειο ΟΕΥ Σόφιας
Κείμενο:
 

Ελληνική Συμμετοχή στη 40η διεθνή τουριστική Έκθεση “Holiday & Spa Expo(Σόφια, 13-15/03/24).

 

 

            Πραγματοποιήθηκε στη Σόφια από 13 έως 15 Μαρτίου 2024, η 40η ετήσια Διεθνής Έκθεση Τουρισμού “Holiday & Spa Expo”. Η εν λόγω Έκθεση αποτελεί το μεγαλύτερο και σημαντικότερο γεγονός του είδους του στη Βουλγαρία και φιλοξενεί επαγγελματίες και κρατικούς φορείς του τουρισμού. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον ιδιωτικό φορέα «PRIM EXPO» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας.

Φέτος η Έκθεση κατέγραψε ευρεία συμμετοχή από κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς του τουριστικού κλάδου και συγκεκριμένα η χώρα μας κατέγραψε, για ακόμη ένα έτος, μια από τις σημαντικότερες διεθνείς παρουσίες στην Έκθεση, τόσο από πλευράς εύρους συμμετεχόντων όσο και από πλευράς προβολής στα εγχώρια ΜΜΕ και στο βουλγαρικό κοινό. Εκπροσωπήθηκε επισήμως από περίπτερα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Βόλου, Σουφλίου, Νέστου, Καβάλας και Παγγαίου.

Γραφείο ΟΕΥ Πρεσβείας Σόφιας, επισκέφθηκε τα ελληνικά περίπτερα και  ξεναγήθηκε σε αυτά και είχε συνομιλίες με τους εκπροσώπους των συμμετεχόντων Δήμων και Περιφερειών. Σημειώνεται ότι το Γραφείο μας είχε παρουσία σε όλες τις μέρες της Έκθεσης, καθώς παρέστη σε επιμέρους εκδηλώσεις των Δήμων και των Περιφερειών (οινογνωσία Δήμου Δράμας, γευσιγνωσία Δήμων Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης, παρουσίαση Λήμνου ως τουριστικός προορισμός)

Η φετινή ελληνική συμμετοχή είχε ως βασικό στόχο την προβολή τουριστικών προορισμών και υπηρεσιών στην περιφέρεια αρμοδιότητας των ως άνω περιφερειών και δήμων. Κατά τα τελευταία έτη και παρά τις προκλήσεις που διαμόρφωσε η πανδημία για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία, το εισερχόμενο (οδικό, κυρίως) τουριστικό ρεύμα από τη Βουλγαρία έχει αναδειχθεί σε σημαντική πηγή εσόδων / εισπράξεων για τις τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδος, κυρίως της Βορείου Ελλάδος. Την δυναμική αυτή έσπευσαν να αξιοποιήσουν και φέτος οι συμμετέχοντες φορείς εξ Ελλάδος, παρουσιάζοντας δελεαστικές προσφορές και πακέτα τουριστικών υπηρεσιών προς το βουλγαρικό κοινό και τους επαγγελματίες εν όψει της επικείμενης θερινής τουριστικής περιόδου. Ειδικότερος στόχος της φετινής συμμετοχής υπήρξε η προβολή και προώθηση στη βουλγαρική αγορά λιγότερο γνωστών τουριστικών προορισμών της χώρας μας, όπως ο Βόλος και το Σουφλί με στόχο την προσέλκυση του ενδιαφέροντος βούλγαρων τουριστικών πρακτόρων και τουριστών για τις περιοχές αυτές.

Ολιγόλεπτες παρουσιάσεις σε ειδικό χώρο της εκδήλωσης πραγματοποίησαν, με χρήση κατάλληλου τεχνολογικού εξοπλισμού, αλλά και με δυνατότητα ανάδειξης του γαστριμαργικού πλούτου των επιμέρους περιοχών, οι περισσότεροι συμμετέχοντες Δήμοι και Περιφέρειες. Στο πλαίσιο των παρουσιάσεων αυτών, ανεδείχθη το εύρος των διαφορετικών προορισμών, των υπηρεσιών και της μεγάλης ποικιλίας εναλλακτικών ειδών τουρισμού που προσφέρονται στους διάφορους τουριστικούς προορισμούς των συμμετεχουσών Περιφερειών και Δήμων (θαλάσσιος παραθεριστικός τουρισμός, yachting, γαστρονομικός τουρισμός - οινοτουρισμός, ιαματικός τουρισμός και τουρισμός ευεξίας, ορειβατικός τουρισμός, προσκυνηματικός τουρισμός κλπ.). Αριθμός άνω των 100 ατόμων, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, παρέστησαν στις παρουσιάσεις αυτές, εκδηλώνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους προβαλλόμενους τουριστικούς προορισμούς. Κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων στις παρουσιάσεις είναι ότι το επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού είναι άριστο και με προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης.

Οι συμμετέχοντες με περίπτερα φορείς από ελληνικής πλευράς στην 40η ετήσια Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Holiday & Spa Expo” ήταν οι ακόλουθοι:

 

 • REGION OF EASTERN MACEDONIA AND THRACE
 • MUNICIPALITY OF ALEXANDROUPOLIS
 • MUNICIPALITY OF SOUFLI
 • VOLOS MUNICIPALITY/MUNICIPALITY OF ZAGORA/MOURESI
 • LEDA VILLAGE RESORT
 • POTIDEA PALACE HOTEL
 • POMEGRANATE WELNESS SPA HOTEL
 • SIRIOS TRAVEL
 • MUNICIPALITY OF PAGEO
 • MUNICIPALITY OF NESTOS
 • -MUNICIPALITY OF DRAMA
 • MUNICIPALITY OF KAVALA
 • LIMNOS

Έλληνες συμμετέχοντες δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν Αρχή μας για την υποστήριξη της συμμετοχής και αντάλλαξαν απόψεις και προτάσεις με στελέχη της Αρχής μας για την ανάπτυξη περαιτέρω πρωτοβουλιών στο άμεσο μέλλον, με κοινό σκοπό την ενίσχυση του τουριστικού προφίλ και των προορισμών της χώρας μας στη βουλγαρική αγορά.

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov