Facebook

Linkedin

twitter - x

header

Παρουσία Γραφείου ΟΕΥ Πρεσβείας Σόφιας σε Διεθνή Έκθεση SIHRE (Inter Expo Center, Σόφια, 18-21.02.τ.ε.)
File Categories:
Χώρα αναφοράς: ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Ημερομηνία: 10/03/2025
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σόφιας
Κείμενο: Έλαβε χώρα μεταξύ 18 και 21 Φεβρουαρίου τ.ε. στο Inter Expo Center στη Σόφια η έκθεση SIHRE για 22η χρονιά. Εν λόγω έκθεση, καθώς είναι ευρέως γνωστή στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, είχε σημαντικές παρουσίες από βουλγαρικές και ξένες εταιρείες, εμπορικές αποστολές και συλλογικές ξένες συμμετοχές. Εκ μέρους του Γραφείου ΟΕΥ Πρεσβείας Σόφιας στην έκθεση παρέστησαν η κα. Αλεξάνδρα Ρουβά, Γραμματέας ΟΕΥ Β’ και ο υπογράφων. Η Διεθνής Έκθεση SIHRE στη Σόφια είναι μια ετήσια έκθεση που λειτουργεί ως κεντρική πλατφόρμα για επαγγελματίες και εταιρείες από τους κλάδους των ξενοδοχείων, εστιατορίων, catering και spa. Η έκθεση διοργανώνεται από το Κέντρο Εκθέσεων Inter Expo στη Σόφια, σε συνεργασία με τον Εθνικό Σύνδεσμο HoReCa, και προσελκύει διεθνές κοινό κάθε χρόνο. Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης SIHRE, πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Οίνου και Αποσταγμάτων 2025, ως μέρος του προγράμματος του Φόρουμ Επιστήμης Τροφίμων GastronomiX. Πρόκειται για την έκτη συνεχόμενη διοργάνωση της επιχειρηματικής έκθεσης, η οποία φέρνει σε επαφή παραγωγούς και εμπόρους οίνου, χειροποίητης μπύρας και ποτών υψηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ με πελάτες, διανομείς, ξενοδόχους και όλους τους επαγγελματίες του κλάδου. Το GastronomiX αποτελεί το μοναδικό επαγγελματικό φόρουμ του είδους του στη Βουλγαρία, αφιερωμένο στην υψηλή γαστρονομία και την μαγειρική κουλτούρα. Το εν λόγω Φόρουμ περιελάμβανε master classes από καταξιωμένους σεφ και ειδικούς, τόσο από τη Βουλγαρία όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς και παρουσιάσεις με επιδείξεις μαγειρικής σε διάφορα θέματα. Το GastronomiX έχει ως στόχο την προαγωγή της βουλγαρικής και διεθνούς υψηλής γαστρονομίας και αποτελεί έναν χώρο συνάντησης και δικτύωσης για την επαγγελματική μαγειρική κοινότητα στη Βουλγαρία. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης όπως δείτε στον υπερσύνδεσμο: https://sihre.bg/izlozhiteli/sapatstvastha-programa/ . Ειδικότερα, το GastronomiX 2025 παρουσίασε μια εντυπωσιακή σειρά διακεκριμένων σεφ που εκπροσώπησαν τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Αίγυπτο, την Τυνησία, την Παλαιστίνη και την Ολλανδία. Οι εν λόγω σεφ οδήγησαν τους συμμετέχοντες σε ένα μαγευτικό ταξίδι στην πλούσια μαγειρική κληρονομιά της Μεσογείου, παρουσιάζοντας την τεχνογνωσία τους και τις μοναδικές τους ερμηνείες παραδοσιακών πιάτων. Εκ μέρους της Ελλάδας, στο εν λόγω Φόρουμ συμμετείχαν ο Executive Chef κ. Στυλιανός Δίγκας, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Σεφ Ελληνικής Γαστρονομίας, ο οποίος προωθεί την ελληνική γαστρονομία με γνώμονα τη διατήρηση των παραδοσιακών στοιχείων της ελληνικής κουζίνας, ενσωματώνοντας παράλληλα σύγχρονες τάσεις και πρακτικές. Συμμετείχε επίσης ο Meat Illusion Chef κ. Γιώργος Λορέντζος, πρωτοπόρος στην καινοτόμο μαγειρική τεχνική του Meat Illusion, ο οποίος παρουσίασε τις δημιουργίες του στα πλαίσια της έκθεσης και ο κ. Αλέξανδρος Περδικομάτης, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Γαστρονομίας.  Παράλληλα, επισκεφθήκαμε βουλγαρική εταιρεία Olimport, οποία εισάγει ελληνικά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο και ελιές. Η έκθεση Gastronomix είχε μεγάλη επιτυχία και οι έλληνες σεφ είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν την ελληνική γαστρονομία σε ευρύτερο κοινό. Έλληνες σεφ αντάλλαξαν απόψεις και προτάσεις με στελέχη του Γραφείου μας για την ανάπτυξη περαιτέρω πρωτοβουλιών στο άμεσο μέλλον, με κοινό σκοπό την ενίσχυση των προϊόντων της χώρας μας και της ελληνικής γαστρονομίας στη βουλγαρική αγορά.
exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov