Search

Search Icon

search

header

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

ΓΝΟΥΣ_ΠΡΑΤΤΕ_Τεύχος_ΑΠΡ_2022_2.jpg

 εθνόσημο

 

                                                            « Γ Ν Ο Υ Σ   Π Ρ Α Τ Τ Ε »                                                                           

Δελτίο Επιχειρηματικών Πληροφοριών

 

  Ιανουάριος 2024

Έκθεση “CMT 2024” – Γερμανία

Η έκθεση τουρισμού και αναψυχής “CMT” πραγματοποιήθηκε στη Στουτγάρδη από τις 13 έως τις 21 Ιανουαρίου. Η CMT πραγματοποιείται κάθε χρόνο και αποτελεί μία εκ των σημαντικότερων γεγονότων για τον κλάδο τουρισμού / διακοπών με προορισμούς από όλο τον κόσμο, ενώ περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινούμενων τροχόσπιτων και συναφούς εξοπλισμού, ειδών κάμπινγκ και θεματικού τουρισμού, όπως ποδηλασία, πεζοπορία, γκολφ κρουαζιέρες και ταξίδια με σκάφος.

Στη φετινή CMT συμμετείχαν 1.600 εκθέτες, ενώ οι επισκέπτες ανήλθαν σε 234.000. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και από 5 επιχειρήσεις δραστηριοποιούμενες στους τομείς φιλοξενίας και μεταφορών.

Η επόμενη διοργάνωση της CMT θα λάβει χώρα από 18 έως 26 Ιανουαρίου 2025.

Λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στην πύλη Agora.

Πηγή: Γραφείο ΟΕΥ Μονάχου

Διεθνής έκθεση “imm Cologne 2024” – Γερμανία

H 53η διεθνής έκθεση επίπλων “imm 2024” πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία μεταξύ 14 και 18 Ιανουαρίου. Η έκθεση περιλάμβανε ακόμα το συνέδριο για τη βιομηχανία εσωτερικών χώρων “imm Cologne Summit”, το διαγωνισμό “Pure Talents” για την ανάδειξη νέων επαγγελματιών στα πεδία των βιώσιμων υλικών και της κυκλικής οικονομίας, όπως και την εκδήλωση “Circular Cooperation Network Day” για την ανταλλαγή ιδεών αναφορικά με την κυκλική χρήση πόρων.

Παράλληλα με την imm 2024, πραγματοποιήθηκε και η Εβδομάδα Εσωτερικού Σχεδιασμού “PASSAGEN”. Στο κέντρο της Κολωνίας φιλοξενήθηκε ένα ποικίλο πρόγραμμα εκδηλώσεων με περίπου 150 εκθέσεις σε πολυάριθμους εκθεσιακούς χώρους, γκαλερί, καταστήματα επίπλων, πολιτιστικά ιδρύματα, μουσεία και πανεπιστήμια.

Στην imm 2024 συμμετείχαν δύο ελληνικές εταιρείες.

Η επόμενη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στην Κολωνία το διάστημα 12 έως 16 Ιανουαρίου 2025.

Λεπτομέρειες για την έκθεση είναι διαθέσιμες εδώ.

Πηγή: Γραφείο ΟΕΥ Ντύσσελντορφ

Βράβευση ελληνικού ελαιολάδου της Terra Creta – Ισπανία

Στις 16 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη τελετή βράβευσης των 100 καλύτερων ελαιολάδων παγκοσμίως για το έτος 2023, από τον ισπανικό, διεθνούς εμβέλειας διαγωνισμό Evooleum (“Evooleum Guide 2024»), που διοργανώνεται από τον όμιλο κλαδικών εκδόσεων του κλάδου ελαιοκομίας “Mercacei-Edimarket Editores”.

Στην κατηγορία “Best of Greece Award” βραβεύθηκε το ελληνικό ελαιόλαδο “Terra Creta Grand Cru Koroneiki Extra Virgin Olive Oil”. Στη διαγωνιστική διαδικασία του 2023 συμμετείχαν και βραβεύθηκαν σε διαφορετικές κατηγορίες πολλά ακόμη ελαιόλαδα ανώτερης ποιότητας από διάφορες χώρες.

Λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στην πύλη Agora.

Πηγή: Γραφείο ΟΕΥ Μαδρίτης

“Go Greener Feel Better with European Fruits & Vegetables” – Γερμανία

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Go Greener Feel Better with European Fruits & Vegetables”, πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο, στις 17 Ιανουαρίου, δράση προβολής ακτινιδίου και σπαραγγιού συνοδεία δείπνου με εδέσματα που περιείχαν ως βασικό συστατικό τα συγκεκριμένα προϊόντα. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του αγοραστικού κοινού για τα οφέλη της κατανάλωσης φρέσκων φρούτων και λαχανικών, καθώς και η προώθησή τους στην εσωτερική αγορά της ΕΕ.

Δικαιούχος του εν λόγω ευρωπαϊκού προγράμματος στην Ελλάδα είναι o Αγροτικός Συνεταιρισμός Νεάπολης Αγρινίου και φορέας υλοποίησης η εταιρεία Novacert.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περί τους 65 εισαγωγείς φρέσκων φρούτων και λαχανικών, επαγγελματίες του κλάδου της γαστρονομίας και δημοσιογράφοι.

Λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στην πύλη Agora.

Πηγή: Γραφείο ΟΕΥ Μονάχου

Διεθνής έκθεση “Maison & Objet” – Γαλλία

Κατά το διάστημα 18-22 Ιανουαρίου έλαβε χώρα στο Παρίσι η διεθνής έκθεση εσωτερικής διακόσμησης “MAISON & OBJET”, μια από τις σημαντικότερες παγκοσμίως στο χώρο του σχεδίου (design), επίπλων, ειδών σπιτιού και εσωτερικής διακόσμησης. Η έκθεση διοργανώνεται δύο φορές το χρόνο και προσελκύει αγοραστές και επαγγελματίες από πολλές χώρες και εκτός Ευρώπης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η MAISON & OBJET Ιανουαρίου προσέλκυσε 2.242 εκθέτες και 80.000 επισκέπτες, κυρίως επαγγελματίες του κλάδου.

Η ελληνική αποστολή, με τη στήριξη της Enterprise Greece, αποτελούνταν από 32 εταιρείες.

Η επόμενη διοργάνωση της MAISON & OBJET θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 5-9 Σεπτεμβρίου 2024.

Λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στην πύλη Agora.

Πηγή: Γραφείο ΟΕΥ Παρισίων

Διεθνείς εκθέσεις “Who’s next”, “Bijorhca” και “Salon International de la Lingerie” – Γαλλία

Μεταξύ 20 και 22 Ιανουαρίου έλαβαν χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Porte de Versailles στο Παρίσι οι διεθνείς εκθέσεις “Who’s next” (ένδυση και αξεσουάρ), “Bijorhca” (κόσμημα) και “Salon International de la Lingerie” (εσώρουχα).

Η “Who’s next” θεωρείται μία από τις πιο διεθνοποιημένες εκθέσεις μόδας παγκοσμίως και η κυριότερη στην Ευρώπη. Αντίστοιχα, η “Bijorhca” αποτελεί μια από τις σημαντικότερες διεθνείς διοργανώσεις παγκοσμίως στο χώρο του κοσμήματος, ψευδοκοσμήματος, ρολογιών μόδας και υλικών κατασκευής τους. Πραγματοποιούνται δύο φορές το χρόνο, Ιανουάριο και Σεπτέμβριο, και προσελκύουν μεγάλο αριθμό διεθνών αγοραστών. Η “Salon International de la Lingerie” διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος, στον ίδιο χώρο με τις δύο άλλες εκθέσεις.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία των διοργανωτών, στις τρεις εκθέσεις συμμετείχαν συνολικά 1.800 εκθέτες, ενώ τις επισκέφθηκαν περί τους 50.000 επαγγελματίες του χώρου.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν 35 εταιρείες με τη στήριξη της Enterprise Greece. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν, τόσο καθιερωμένες ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες των κλάδων ενδύματος και αξεσουάρ με πολυετή παρουσία στις συγκεκριμένες εκθέσεις, όσο και νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες με εξαγωγικό προσανατολισμό.

Λεπτομέρειες για τις εκθέσεις είναι διαθέσιμες εδώ.

Πηγή: Γραφείο ΟΕΥ Παρισίων

 

Διεθνής έκθεση “FITUR” – Ισπανία

Κατά το διάστημα 24-28 Ιανουαρίου έλαβε χώρα στη Μαδρίτη η διεθνής έκθεση τουρισμού “FITUR 2024”, η σημαντικότερη διοργάνωση του κλάδου στην Ισπανία και μία εκ των σημαντικότερων παγκοσμίως, ιδιαίτερα για τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση ήταν ο Ισημερινός.

Σύμφωνα με στοιχεία των διοργανωτών, η FITUR προσέλκυσε περισσότερους από 250.000 επισκέπτες και 8.500 εκθέτες από 152 χώρες.

Η ελληνική συμμετοχή αποτελούνταν από 15 εκθέτες, η πλειονότητα των οποίων στεγάζονταν στο περίπτερο της Ελληνικής Ένωσης Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA). Στο πλαίσιο της συμμετοχής στην έκθεση του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων UNESCO, παρουσία είχε επίσης η Λέσβος, η οποία προβλήθηκε ως διεθνής προορισμός εναλλακτικού τουρισμού.

Η επόμενη διοργάνωση της FITUR θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 24-28 Ιανουαρίου 2024.

Λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στην πύλη Agora.

Πηγή: Γραφείο ΟΕΥ Μαδρίτης

Διεθνής έκθεση “Ghana International Trade Fair” – Γκάνα

Η 28η Ghana International Trade Fair θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Weija στη Γκάνα, από την 1η ως τις 7 Μαρτίου. Το κεντρικό θέμα της έκθεσης είναι “E-Commerce: Key to SME Growth for Economic Development” και η έμφαση θα δοθεί στην παρουσίαση εργαλείων ηλεκτρονικού εμπορίου για την ανάπτυξη και τη διεθνοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η έκθεση αναμένεται να προσελκύσει 400 επιχειρήσεις από τη Γκάνα και άλλες χώρες.

Για λεπτομέρειες και εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής παρακαλούμε επισκεφθείτε τον ιστότοπο της έκθεσης.

Πηγή: Πρεσβεία Γκάνας

 

 

Το Δελτίο Επιχειρηματικής Πληροφόρησης μπορείτε να κατεβάσετε σε μορφή pdf εδώ
_______________________
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Β1 Διεύθυνση Σχεδιασμού Εξωστρέφειας και Συντονισμού Φορέων Εξωστρέφειας

Ζαλοκώστα 10 | 106 71 Αθήνα

Τηλ.: 210 368 2764 | E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

 

 

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov