Search

Search Icon

search

header

Slide1

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Διοργάνωση εκδηλώσεως για τους οικονομικούς εταίρους επιχειρήσεων στη Σεούλ.
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΚΟΡΕΑ, ΝΟΤΙΟΣ
Ημερομηνία: 17/12/2007
Έκδοση: Super User
Πηγή: ΓΡΑΦΕΙΟ OEY SEOYL
Κείμενο:

Στις 11 τρέχοντος μηνός, πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα, 5 αστέρων, ξενοδοχεία της Σεούλ (Shilla Hotel), η έκδηλωση για τους οικονομικούς εταίρους της Ελλάδας στη Ν. Κορέα. Η πρωτοβουλία οργανώσεως της ανωτέρω τιμητικής εκδηλώσεως για τις Κορεάτικες εταιρείες που συνεργάζονται με αντίστοιχες Ελληνικές, ανήκει στο Υπουργείο Εξωτερικών και ειδικώτερα στο Γενικό Γραμματέα ΔΟΣ και ΑΣ κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη. Υλοποιήθηκε από την Ελληνική Πρεσβεία στη Σεούλ (Γραφείο Οικονομικών-Εμπορικών Υποθέσεων) με χρησιμοποίηση του συνόλου σχεδόν του δυναμικού της.

Είχε προηγηθεί η αποστολή 300 περίπου προσκλήσεων. Τελικά στην εκδήλωση, που είχε τη μορφή δεξιώσεως με τη παράθεση εδεσμάτων, παραβρέθηκαν 142 άτομα, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι, που κάλυψαν το γεγονός. Πέραν των, μεμονωμένων εταιρειών, συμμετείχαν και εκπρόσωποι των κυριωτέρων οικονομικών φορέων της Ν. Κορέας.

Σε σύντομη ομιλία του ο Πρέσβης κ. Κων/νος Δρακάκης, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για τη συμμετοχή τους, αναφέρθηκε στο σύνολο των εμπορικών – οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών. Ειδικώτερα στο παθητικό για τη χώρα μας εμπορικό ισοζύγιο, την άμβλυνση του οποίου, όπως τόνισε, μπορεί να επιφέρει η ευρύτερη συνεργασία Ελλάδας – Ν.Κορέας στον τομέα του τουρισμού. Πληροφόρησε επίσης το ακροατήριο για την προοπτική, από το επόμενο έτος, εγκαινιάσεως απευθείας αεροπορικής γραμμής Σεούλ-Αθηνών που θα ενισχύσει την επίτευξη του ανωτέρω στόχου, και θα δημιουργήσει συνθήκες περαιτέρω προσεγγίσεως των δύο λαών καθώς και προσελκύσεως Νοτιοκορεατικών επενδυτικών κεφαλαίων στη χώρα μας. Τέλος ευχαρίστησε επωνύμως εκ μέρους της Ελληνικής κυβερνήσεως, όσους από τη Ν. Κορέα ενίσχυσαν ηθικά και υλικά τους πληγέντες από τις καταστρεπτικές πυρκαγιές του παρελθόντος Σεπτεμβρίου.

Κατόπιν πρωτοβουλίας μας, σε χώρο της αίθουσας δεξιώσεως, δημιουργήθηκε εκθετήριο ορισμένων Ελληνικών προϊόντων που ήδη εξάγονται στη Ν. Κορέα όπως ελαιόλαδο, ελιές, φέτα, κονσερβοποιημένα ροδάκινα, μαστιχα Χίου, αρωματικά φυτά και καλλυντικά. Ειδικώτερα για το τελευταίο προϊόν, είχαμε απευθυνθεί στις τέσσερεις Ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην υπό εξέταση χώρα, και είχαμε ζητήσει τη διάθεση προϊόντων τους ώστε να εκτεθούν στο χώρο της δεξιώσεως. Επίσης τη διανομή μερικών δειγμάτων τους στους παρευρισκόμενους. Ανταποκρίθηκαν οι τρείς από αυτές ήτοι η APIVITA, FARMECO και MASTIC SPA. Η προσφορά δειγμάτων των προαναφερομένων βιομηχανιών καλλυντικών, εκτός του ότι δημιούργησε άριστη εντύπωση στους αποδέκτες τους, λόγω του εορταστικού κλίματος των ημερών, είχε απώτερο στόχο την προβολή-διαφήμισή τους σε μία επίλεκτη μερίδα Κορεατών και όχι μόνον.

Γενικώτερα τα εκτιθέμενα προϊόντα επέσυραν το ενδιαφέρον των παρευρεθέντων στη δεξίωση και ειδικώτερα ορισμένων εκπροσώπων αλυσίδων πολυκαταστημάτων και ξενοδοχείων. Πλήρη κατάλογο εκθετών και προϊόντων σας επισυνάπτουμε.

Ο υπογράφων, σε σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στη δεξίωση για τη συμμετοχή τους. Μνημόνευσε επίσης επωνύμως τις εταιρείες που εξέθεσαν προϊόντα τους και αναφέρθηκε, με αφορμή των ενίσχυση της εκδηλώσεως απο τις βιομηχανίες καλλυντικών, στη δυναμική παρουσία των ειδών τους στη συγκεκριμμένη αγορά.

Με βάση τα προαναφερόμενα είναι ευνόητο ότι εκδηλώσεις όπως η προαναφερόμενη, συντελούν στη σφυριλάτηση στενών δεσμών μεταξύ της Ελληνικής Πρεσβείας και της εδώ επιχειρηματικής κοινότητας. Ως εκ τούτου η πρωτοβουλία που υπαγόρευσε την οργάνωση της συγκεκριμμένης εκδηλώσεως είναι χρήσιμο να επαναληφθεί και παγιωθεί.

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov