Search

Search Icon

search

header

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Παρότρυνση για βελτίωση της αξιολόγησης του χρέους της Τουρκίας κατά την ομιλία του Τούρκου Πρωθυπουργού στην έναρξη της ετήσιας συνάντησης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΤΟΥΡΚΙΑ
Ημερομηνία: 02/11/2009
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Κωνσταντινούπολης
Κείμενο: Παρότρυνση για βελτίωση της αξιολόγησης του χρέους της Τουρκίας κατά την ομιλία του Τούρκου Πρωθυπουργού στην έναρξη της ετήσιας συνάντησης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.


Την Τρίτη 6/10/2009 κατά την ομιλία του στην έναρξη της ετήσια συνάντησης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Τούρκος Πρωθυπουργός τόνισε τα θετικά στοιχεία της Τουρκικής οικονομίας και σχολίασε οτι οι αξιολογήσεις των διεθνών οίκων για τη χώρα μπορούν να βελτιωθούν. Ο κος Erdogan σημείωσε, μεταξύ άλλων, τις σημαντικές προόδους που έχουν πραγματοποιηθεί στο τραπεζικό σύστημα της Τουρκίας, την επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την διεθνή οικονομική κρίση καθώς και το γεγονός οτι ήδη τηρεί δύο από τα κριτήρια του Μάαστριχτ και ειδικότερα όσον αφορά στο δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος. Συνεχίζοντας σχολίασε, επίσης, οτι οι τουρκικές εξαγωγές, οι άμεσες ξένες επενδύσεις και ο τουρισμός τα τελευταία έτη έχουν σημειώσει ιστορικά υψηλές τιμές.
Τα τουρκικά ομόλογα αξιολογούνται με Ba3 από την Moody’s Investors Services και με BB- από την Standard & Poor’s.

Η Προϊσταμένη

Παγώνα Λάρδα
Σύμβουλος ΟΕΥ Β'
exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov