Ενημερώσεις ανά θέμα
Εγγραφή στο Newsletter
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ AΡΧΕΙΟΥ
Προβολή Ελληνικής μαγειρικής στην Νότιο Αφρική
Κατηγορίες κειμένου: | |
---|---|
Χώρα αναφοράς: |
![]() |
Ημερομηνία: | 19/11/2010 |
Έκδοση: | Γραφείο Ο.Ε.Υ. Γιοχάνεσμπουργκ με αρμοδιότητα για Νοτ. Αφρική, Μοζαμβίκη, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Εσουατίνη (πρώην Σουαζιλάνδη) & Λεσόθο. |
Κείμενο: | Προβολή Ελληνικής μαγειρικής στην Νότιο Αφρική Σας πληροφορούμε ότι η μεγαλύτερης κυκλοφορίας νοτιοαφρικανική εφημερίδα «The Star», κυκλοφόρησε στο φύλλο της 15ης Νοεμβρίου 2010, ολοσέλιδο αφιέρωμα στην Ελληνική κουζίνα με παράλληλη προβολή Ελληνικού Οδηγού μαγειρικής από Ελληνίδα της Νοτίου Αφρικής, της κας Tessa Kiros, με τίτλο «FOOD FROM MANY GREEK KITCHENS». Το εν λόγω αφιέρωμα έχει τίτλο «A FRESH TASTE OF GREECE» και περιλαμβάνει φωτογραφίες και συνταγές για γνωστά ελληνικά πιάτα και εδέσματα όπως τζατζίκι, τυρόπιτα, μπακλαβά, σουβλάκι, χωριάτικη σαλάτα (Greek salad – horiatiki) κ.α. και αποτελεί σημαντική διαφήμιση για την χώρα μας και την Ελληνική διατροφή. Υπενθυμίζουμε ότι στις 25 Οκτωβρίου 2010, με πρωτοβουλία της Πρεσβείας μας, η σημαντικότερη οικονομική εφημερίδα της Νοτίου Αφρικής «Business Day» δημοσίευσε δισέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα με τίτλο «Doing Business with Greece», το οποίο περιείχε εκτενή αναφορά στις διμερείς Οικονομικές και Εμπορικές σχέσεις Ελλάδος – Νοτίου Αφρικής, τον Ελληνικό Τουρισμό και την Ελληνική ομογένεια στην Νότιο Αφρική. |