Ενημερώσεις ανά θέμα
Εγγραφή στο Newsletter
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ AΡΧΕΙΟΥ
Αύξηση στον τομέα σιτηρών και μείωση στον τομέα του καλαμποκιού για το κρατίδιο της ΒΡΒ το έτος 2013.
Κατηγορίες κειμένου: | |
---|---|
Χώρα αναφοράς: |
![]() |
Ημερομηνία: | 19/03/2014 |
Έκδοση: | Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ντύσσελντορφ |
Κείμενο: | Αύξηση καλλιέργειας κατά + 5,9% σημείωσαν το σιταρένιο ψωμί και το σιτάρι που ενδείκνυται για ζωοτροφή.Το δε καλαμπόκι σημείωσε μείωση κατά – 3,3% για το έτος 2013 συγκρινόμενο με το προηγούμενο έτος 2012. Οι πιο σημαντικές σε ποσότητα καλλιέργειες στο κρατίδιο της ΒΡΒ παραμένουν το χειμερινό σιτάρι,το οποίο αυξήθηκε κατά + 18% καθώς επίσης και το χειμερινό κριθάρι,που σημείωσε αύξηση με ποσοστό περί το + 22%.Ανοδική πορεία για πρώτη φορά - έπειτα από σειρά ετών κατά τα οποία δε βρισκόταν στις πρώτες επιλογές των καταναλωτών καθώς οι τελευταίοι προτιμούσαν τον λευκό άρτο αντί ολικής αλέσεως - σημείωσε ο τομέας παραγωγής σίκαλης. Το δε υβρίδιο σιταριού,γνωστό ως ‘Triticale’,το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως κτηνοτροφικό προϊόν,αύξησε την καλλιέργειά του κατά +23% συγκριτικά με το έτος 2012. Αντιθέτως, η παραγωγή και η ζήτηση των ζαχαρότευτλων έχει μειωθεί, καθώς η αγορά δύναται να απορροφήσει μόνο ένα περιορισμένο ποσό ζάχαρης. Αναφορικά με την καλλιέργεια της πατάτας υπάρχει μια μείωση περί το -6,3%. Τέλος,η καλλιέργεια των λαχανικών,των σπαραγγιών και της φράουλας συνέχισε την ανοδική της πορεία κατά το έτος 2013 δεδομένης της υψηλής ζήτησής τους στην αγορά. K.A |