Ενημερώσεις ανά θέμα
Εγγραφή στο Newsletter
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ AΡΧΕΙΟΥ
Κατηγορίες κειμένου: | |
---|---|
Χώρα αναφοράς: | ΓΑΛΛΙΑ |
Ημερομηνία: | 31/03/2019 |
Έκδοση: | Γραφείο Ο.Ε.Υ. Παρισίων |
Κείμενο: | Κατά το διάστημα 21-24 Μαρτίου τ.έ. έλαβε χώρα στο Παρίσι, στους κήπους του Τροκαντερό, το Διεθνές Χωριό Γαστρονομίας “Village International de la Gastronomie”, το οποίο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Goût de France/Good France” για την προώθηση της γαλλικής γαστρονομίας παγκοσμίως και βρίσκεται από το τ.έ. υπό την αιγίδα του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών (μέχρι πρότινος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών). Στη γιορτή αυτή της γαστρονομίας, η οποία διοργανώθηκε φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά, συμμετείχαν εκπρόσωποι από συνολικά 60 χώρες και περιφέρειες της Γαλλίας, προκειμένου να παρουσιάσουν τις ιδιαίτερες γεύσεις τους. Από τη χώρα μας στην εκδήλωση συμμετείχε με δικό του περίπτερο το ελληνικό εστιατόριο του Παρισιού Evi Evane, παρουσία της γνωστής chef κας Ντίνας Νικολάου, προσφέροντας στο πολυπληθές κοινό αντιπροσωπευτικά εδέσματα της ελληνικής κουζίνας. Τα εγκαίνια της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 21/03 με επίτιμους καλεσμένους τον Δ/νοντα Σύμβουλο της Κεντρικής Αγοράς του Παρισιού Rungis κ. Stéphane LAYANI – μεταξύ των χορηγών της εκδήλωσης, τον chef του Γ/Υπουργείου Εξωτερικών κ. Thierry Charrier και τη γνωστή chef κα Ghislaine Arabian. Επιπλέον, στο πλαίσιο της διοργάνωσης έλαβαν χώρα μαγειρικές επιδείξεις, τις οποίες παρουσίασαν αρχιμάγειρες διεθνούς φήμης. Σημειώνεται ότι κατά το ανωτέρω διάστημα, παράλληλα με την εκδήλωση αυτή, διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του “Goût de France/Good France” εκδηλώσεις με την εμπλοκή 150 γαλλικών Πρεσβειών και Προξενείων και τη συμμετοχή 5.000 chefs και εστιατορίων στις 5 ηπείρους, που προετοίμασαν ειδικά μενού αφιερωμένα στη γαλλική γαστρονομία, εστιάζοντας στην κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνη κουζίνα. |