Search

Facebook

Linkedin

twitter - x

Search Icon

search

header

Εγγραφή στο Newsletter

Διεθνής εκδήλωση γαστρονομίας “Taste of Paris”, Grand Palais (Παρίσι, 09-12.05.2019)
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΓΑΛΛΙΑ
Ημερομηνία: 20/05/2019
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Παρισίων
Κείμενο:

Κατά το διάστημα 09-12 Μαΐου 2019 έλαβε χώρα στο Παρίσι η διεθνής εκδήλωση γαστρονομίας “Taste of Paris” (https://paris.tastefestivals.com/). Πρόκειται για την 5η διοργάνωση της εκδήλωσης, η οποία διοργανώνεται από το 2015 και η οποία φιλοξενείται στον εμβληματικό χώρο του Παρισιού, Grand Palais.

Κατά τη διάρκεια της 4ήμερης εκδήλωσης, το κοινό έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δημιουργίες κορυφαίων chef σε ειδικές τιμές, να συμμετάσχει σε master classes, καθώς και να γνωρίσει επιλεγμένα προϊόντα υψηλής γαστρονομίας απευθείας από τους παραγωγούς, πραγματοποιώντας γευστικές δοκιμές.

Η εκδήλωση εστιάζει στην παρουσία σημαντικού αριθμού chef, μεταξύ των οποίων ορισμένοι διεθνώς αναγνωρισμένοι και βραβευμένοι με αστέρια Michelin, που παρουσιάζουν μοναδικές συνταγές, καθώς και νεότεροι μάγειρες, οι οποίοι πειραματίζονται με τολμηρές δημιουργίες και καινοτόμες γεύσεις. Ενδεικτικά μόνο αναφέρονται οι Guillaume Gomez, Pierre Hermé, Pierre Sang Boyer, Christophe Michalak, Kei Kobayashi, Alan Taudon κ.ά., οι οποίοι συμμετείχαν κατά την τρέχουσα διοργάνωση. Επιπλέον στην εκδήλωση συμμετείχαν περί τους 85 εκθέτες-παραγωγούς τροφίμων, καθώς και 20 εστιατόρια, μεταξύ των οποίων το Plaza Athénée του Alain Ducasse, το Ritz, το Four Seasons, Ferrandi, Kei, Mavrommatis κ.ά.

Αξιοσημείωτη ήταν η ελληνική παρουσία στη φετινή διοργάνωση, με τη συμμετοχή του βραβευμένου με αστέρι Michelin chef κ. Ανδρέα Μαυρομμάτη. Επιπλέον, η γνωστή chef κα Ντίνα Νικολάου και η ανερχόμενη κα Μικαέλα Λιαρούτσος πραγματοποίησαν μαγειρικές επιδείξεις στα πλαίσια των master classes που διοργανώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ταυτόχρονα, η εταιρεία KALIOS εξέθετε τα υψηλής ποιότητας προϊόντά της, προσφέροντας τη δυνατότητα γευστικών δοκιμών στο κοινό. Το γνωστό εστιατόριο Mavrommatis παρουσίασε στο κοινό πρωτότυπες ελληνικές γεύσεις, ενώ το εστιατόριο Yaya συμμετείχε σε συλλογικό περίπτερο σύγχρονης και δημιουργικής κουζίνας.

Από πλευράς μας σημειώνουμε ότι η εκδήλωση “Taste of Paris” εξελίσσεται σε κεντρικό γαστρονομικό δρώμενο της πόλης, που στοχεύει να γνωρίσει στο ευρύ κοινό γεύσεις υψηλού γαστρονομικού επιπέδου. Ταυτόχρονα, προσφέρει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να παρουσιάσουν επίλεκτα προϊόντα τόσο σε chef αναγνωρισμένου κύρους, όσο και σε ένα κοινό που αναζητά γεύσεις υψηλής γαστρονομίας. 

Η επόμενη διοργάνωση του “Taste of Paris” θα λάβει χώρα στις 14-17 Μαΐου 2020.

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov