Ενημερώσεις ανά θέμα
Εγγραφή στο Newsletter
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ AΡΧΕΙΟΥ
Κατηγορίες κειμένου: | |
---|---|
Χώρα αναφοράς: | ΙΑΠΩΝΙΑ |
Ημερομηνία: | 22/10/2019 |
Έκδοση: | Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τόκυο (αρμοδιότητα και για Μικρονησία, Νησιά Μάρσαλ, Τουβαλού) |
Κείμενο: | Την προσπάθεια θεσμοθέτησης τοπικού «κυπέλλου ποδοσφαίρου» με την επωνυμία «Attiki Cup», στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής Tsukuba, υποστηρίζει ενεργά συμμετέχοντας στην πρώτη διοργάνωση πρωταθλήματος (tournament) μεταξύ των μαθητών ηλικίας κάτω των 10 ετών, το Γραφείο ΟΕΥ Τόκυο, το οποίο συνεργάζεται για το σκοπό αυτό με την ιαπωνική εταιρεία εισαγωγών ελληνικών προϊόντων και ακαδημία ποδοσφαίρου. Χορηγός της εν θέματι διοργάνωσης θα είναι το «Μέλι Αττική», στον Ιάπωνα εισαγωγέα του οποίου ανήκει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία. To ελληνικό προϊόν θα προβληθεί στο ιαπωνικό κοινό τόσο στις ηλικίες των μελλοντικών καταναλωτών (μαθητές), όσο και στο κοινό λήψης αποφάσεων αγορών του νοικοκυριού, δηλαδή στις μητέρες. Η σχετική διαφημιστική εκστρατεία, θα προβάλλει την διατροφική αξία του ελληνικού μελιού και την ανάγκη να αποτελέσει απαραίτητο στοιχείο διατροφής των μαθητών και των παιδιών γενικότερα. Φιλοδοξία του ανωτέρω προγράμματος, είναι να καθιερωθεί ως θεσμός, κάθε Νοέμβριο, και ίσως να επεκταθεί σε όλη την Ιαπωνία. Για το σκοπό αυτό, το Γραφείο ΟΕΥ Τόκυο επικοινώνησε με όλες τις ιαπωνικές γαλακτοβιομηχανίες, εκτός της εταιρείας Meiji, προβάλλοντας το εν θέματι πρόγραμμα, προτείνοντας τους να στηρίξουν το συγκεκριμένο «πρωτάθλημα» (τουρνουά) ως «χορηγοί» και να διαθέσουν τα προϊόντα γιαούρτης κάθε τύπου που παρασκευάζουν, ώστε σε συνδυασμό με το ελληνικό μέλι, οι θεατές να έχουν την ευκαιρία να γευτούν το παραδοσιακό ελληνικό επιδόρπιο, το οποίο θα τους προσφερθεί κατά την διάρκεια του τουρνουά, κατά το οποίο θα πραγματοποιηθεί γενικότερη προβολή της χώρας μας. Δεδομένου ότι η ανταπόκριση στην πρόταση μας από τις ιαπωνικές γαλακτοβιομηχανίες υπήρξε θετική, ευελπιστούμε ότι με τη σωστή τακτική και την ορθή διοργάνωση των εκδηλώσεων, θα κατορθώσουμε να εισάγουμε το ελληνικό μέλι ως συστατικό στοιχείο του μεσημεριανού γεύματος των μαθητών και των νέων εργαζομένων, το οποίο σε συνδυασμό με τα προϊόντα γιαούρτης, που αποτελούν, κυρίως στις νέες γυναίκες, βασικό στοιχείο της μεσημεριανής διατροφής στο σύγχρονο ιαπωνικό απαιτητικό κοινό υγιεινής διατροφής μίας από τις μεγαλύτερες αγορές γιαουρτιού στον κόσμο (4 δις Ευρώ). Ταυτόχρονα, ευελπιστούμε ότι θα πετύχουμε «συνέργειες» μεταξύ των ελληνικών και ιαπωνικών επιχειρήσεων, οι οποίες θα αποφέρουν πολλαπλά οφέλη για τις ελληνικές εξαγωγές.
|