Search

Facebook

Linkedin

twitter - x

Search Icon

search

header

Εγγραφή στο Newsletter

Η Σερβία και η Τουρκία διαπραγματεύονται για την κατασκευή βιομηχανικής ζώνης στη Βοϊβοντίνα
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΣΕΡΒΙΑ
Ημερομηνία: 27/09/2020
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βελιγραδίου
Κείμενο:

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι είχε συνομιλία με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την κατασκευή βιομηχανικής ζώνης στη Βοϊβοντίνα.

-" Μιλήσαμε για μια βιομηχανική ζώνη που θα κατασκευάσει τουρκική εταιρεία στη Βοϊβοντίνα. Αυτό θα λύσει το πρόβλημα ανεργίας" - δήλωσε ο Βούτσιτς την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη και πρόσθεσε ότι θα λύσει επίσης το ζήτημα των μισθών, των συντάξεων και του συνολικού ΑΕΠ.

Σύμφωνα με αυτόν, θα σήμαινε ότι ένας μεγάλος αριθμός τουρκικών εταιρειών θα μεταφερθούν για να λειτουργήσουν, να παράγουν και να έχουν τις θέσεις τους εκεί.

- "Θα ήταν ένα τεράστιο κίνητρο για την ανάπτυξη της οικονομίας μας" - είπε.

Ο κ. Βούτσιτς είπε ότι συζήτσαν για έργα υποδομής με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εταιρειών που ετοιμάζουν την τεκμηρίωση του έργου για τον αυτοκινητόδρομο Karadjordje.

- "Μιλήσαμε επίσης για τον δρόμο Novi Pazar-Tutin, ο οποίος είναι σημαντικός για τους ανθρώπους που ζουν εκεί" - είπε και πρόσθεσε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί σε ενάμισι χρόνο.

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov