Search

Search Icon

search

header

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Παρουσίαση νέας έκδοσης Διεθνούς Έκθεσης Κατασκευών 'Mondial du Bâtiment' (BATIMAT, IDEOBAIN, INTERCLIMA), Παρίσι, 3-6 Οκτωβρίου 2022
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΓΑΛΛΙΑ
Ημερομηνία: 29/01/2021
Σχετικός σύνδεσμος: https://www.batimat.com/en-gb.html
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Παρισίων
Κείμενο:

Πραγματοποιήθηκε εχθές, 28.01.2021, συνέντευξη τύπου των διοργανωτών της Διεθνούς Έκθεσης Mondial du Bâtiment προκειμένου να παρουσιασθεί η νέα έκδοση της Έκθεσης, η οποία θα λάβει χώρα κατά το διάστημα 3-6 Οκτωβρίου 2022. Η έκθεση, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στον κλάδο των κατασκευών και δομικών υλικών παγκοσμίως, αποτελείται από τρεις επιμέρους εκθέσεις, την BATIMAT, που ειδικεύεται στις κατασκευές και τα δομικά υλικά, την ΙDEOBAIN για τα είδη υγιεινής και τις λύσεις στον χώρο του μπάνιου και την INTERCLIMA για την ενεργειακή αποδοτικότητα και τις κατασκευές υψηλής τεχνολογίας. Η έκθεση διοργανώνεται από την εταιρεία Reed Expositions, την Ένωση Βιομηχανιών Ειδών Υγιεινής AFISB (Association Française des Industries de la Salle de Bains) και την Ένωση Βιομηχανιών Θερμικής, Αερο-ηλεκτρικής και Ψυκτικής Uniclima.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Έκθεσης κ. Guillaume LOIZEAUD, η απόφαση για αλλαγή ορισμένων στοιχείων της έκθεσης λήφθηκε για την αντιμετώπιση τριών βασικών προβλημάτων: α) του χώρου διοργάνωσης, ο οποίος βρισκόταν πολύ μακρυά με δύσκολη πρόσβαση, β) του υψηλού κόστους για τους εκθέτες που καθιστούσε την απόδοση της 'επένδυσής' τους χαμηλή, και γ) του γιγαντισμού που εμφάνιζε η έκθεση τα τελευταία έτη.

Για την αντιμετώπιση των ανωτέρω προκλήσεων, οι διοργανωτές αποφάσισαν να προβούν στις εξής αλλαγές:

1. Νέος χώρος: η έκθεση θα διεξάγεται εφεξής στο Εκθεσιακό Κέντρο Porte de Versailles εντός της πόλη του Παρισιού, και όχι στο Paris Nord Villepinte κοντά στο αεροδρόμιο CDG, στο οποίο λάμβανε χώρα όλα τα προηγούμενα έτη. Η επιλογή του νέου χώρου έγινε με κριτήριο την πιο εύκολη πρόσβαση των εκθετών και επισκεπτών στην έκθεση, την καλύτερη διασύνδεση του νέου χώρου με τις αστικές συγκοινωνίες και υποδομές, καθώς και το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού Κέντρου Porte de Versailles βρίσκονται υπό ανακαίνιση και αναβάθμιση τα τελευταία έτη, εξασφαλίζοντας μία βελτιωμένη εμπειρία στους εκθέτες και τους επισκέπτες του χώρου.

2. Νέα διαμόρφωση: η έκθεση θα εκτείνεται σε 6 Περίπτερα, συνολικού εμβαδού 140.000 τ.μ., και θα καλύπτει 22 τομείς. Πιο συγκεκριμένα:

  • η έκθεση BATIMAT θα βρίσκεται στα Περίπτερα 1 (μεγάλα έργα, υποδομές, Construction Tech, εσωτερική διακόσμηση, διαμόρφωση εξωτερικών χώρων), 2.1 (διεθνή περίπτερα), 4 (εξοπλισμός, δομικά υλικά και εργαλεία), 5 και 6 (ξυλουργική, κουφώματα, πόρτες, ηλιακή προστασία).
  • η έκθεση IDEOBAIN θα βρίσκεται στα Περίπτερα 2.2, 2.3 και 3,
  • η έκθεση INTERCLIMA θα βρίσκεται στο Περίπτερο 3.

Οι μεμονωμένοι εκθέτες θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 5 συνολικά μεγεθών περιπτέρων: 9 τ.μ., 18 τ.μ., 36 τ.μ., 54 τ.μ., 99 τ.μ. Η κάθε εταιρεία-εκθέτης θα μπορεί να καταλάβει έκταση κατά το μέγιστο 99 τ.μ., με τη δυνατότητα να κατασκευάσει έναν όροφο εντός του περιπτέρου της. Δεν υπάρχει η δυνατότητα για μία εταιρεία να καταλάβει χώρο μεγαλύτερο των 99 τ.μ., π.χ. ενώνοντας δύο περίπτερα, εκτός και εάν πρόκειται για δύο χωριστές εταιρείες που ενδεχομένως συνεργάζονται ή ανήκουν στον ίδιο όμιλο κοκ.

Θα υπάρχουν 4 τύποι διαμόρφωσης και εξοπλισμού του περιπτέρου, μεταξύ των οποίων θα μπορούν να επιλέξουν οι εκθέτες, ενώ θα παρέχονται και ορισμένες επιλογές για την εξατομίκευση των περιπτέρων.

3. Αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων: η έκθεση θα έχει υβριδική μορφή, που θα συνδυάζει τη φυσική παρουσία για 4 ημέρες, από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου 2022, αλλά θα παρέχει και τη δυνατότητα για διαδικτυακή δικτύωση καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Σε αυτό το πλαίσιο, οι διοργανωτές θα παρέχουν τη δυνατότητα στους εκθέτες και επισκέπτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν και να βρεθούν διά ζώσης στην έκθεση, να συμμετέχουν σε αυτήν διαδικτυακά. Επιπλέον, οι διοργανωτές έχουν φτιάξει το blog της Mondial du Bâtiment, το οποίο υποδέχεται περίπου 40.000 επισκέπτες ανά μήνα και το οποίο περιλαμβάνει πολλές πληροφορίες για όλους τους κλάδους και τα επιμέρους προϊόντα που καλύπτει η έκθεση. Ταυτόχρονα, οι διοργανωτές έχουν δημιουργήσει διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό της Batimat, BATI-RADIO, από τον οποίο μεταδίδονται podcasts και εξειδικευμένες εκπομπές που καλύπτουν τις τελευταίες εξελίξεις του κατασκευαστικού τομέα. Τέλος, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο τ.έ., από το BATI-RADIO θα μεταδίδεται την 1η Παρασκευή κάθε μήνα η εκπομπή “Les Rendez-vous du Mondial de Bâtiment”, όπου θα διοργανώνονται στρογγυλές τράπεζες επί των μεγάλων θεμάτων που αφορούν στον μετασχηματισμό του τομέα. Η πρώτη εκπομπή θα λάβει χώρα στις 2 Απριλίου 2021 και θα ασχοληθεί με το θέμα του νέου κανονισμού RE2020, που αντικατέστησε τον κανονισμό RT 2012 για τα νεόδμητα κτίρια και ο οποίος έχει ένα ευρύτερο πεδίο δράσης, καλύπτοντας, εκτός από την ενεργειακή απόδοση, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κτιρίου και την ικανότητά του να παράγει ενέργεια.

4. Δέσμευση και εταιρική υπευθυνότητα: η έκθεση, προκειμένου να αποτελέσει το παράδειγμα, δεσμεύεται για την προώθηση και προβολή τεσσάρων βασικών φιλοδοξιών:

  • Μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, με στόχο την ουδετερότητα άνθρακα
  • Βελτίωση της διαχείρισης αποβλήτων, με στόχο τα μηδενικά απόβλητα
  • Προσφορά λύσεων για πιο υπεύθυνη εστίαση, για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων, αξιοποίηση των βιολογικών αποβλήτων
  • Προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης, υποστηρίζοντας προϊόντα που αποτελούν προϊόν προστατευόμενης και προσαρμοσμένης εργασίας, από κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνες εταιρείες.

Κατά τη συνέντευξη τύπου, την πλήρη υποστήριξή τους προς την νέα έκδοση της Έκθεσης εξέφρασαν οι Πρόεδροι τόσο τον δύο Ενώσεων που αποτελούν συνδιοργανωτές της Έκθεσης (Ένωση Βιομηχανιών Ειδών Υγιεινής AFISB και Ένωση Βιομηχανιών Θερμικής, Αερο-ηλεκτρικής και Ψυκτικής Uniclima), όσο και ο Πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Κατασκευών (Fédération Française du Bâtiment – FFB). Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγαν οι διοργανωτές, το 93,6% των εκθετών δήλωσε ότι προτίθεται να συμμετάσχει στην επόμενη διοργάνωση της έκθεσης, και το 97,9% των επισκεπτών εξέφρασε την πρόθεσή του να επισκεφθεί την επόμενη διοργάνωση.

Υπενθυμίζουμε ότι, η Διεθνής Έκθεση Mondial du Bâtiment αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις στον χώρο των κατασκευών διεθνώς και από τις μεγαλύτερες στη Γαλλία και διοργανώνεται κάθε δύο έτη. Σύμφωνα, με στοιχεία των διοργανωτών, κατά τη διοργάνωση του 2019 συμμετείχαν 1.640 εκθέτες (σημαντικά χαμηλότερος από την προηγούμενη διοργάνωση του 2017 με 2.400 εκθέτες), ενώ η έκθεση φιλοξένησε πάνω από 270.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Σημειώνεται ότι κατά την τελευταία αυτή διοργάνωση που έλαβε χώρα πριν από την πανδημία, η ελληνική συμμετοχή είχε ανέλθει σε 22 επιχειρήσεις.

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov