Ενημερώσεις ανά θέμα
Εγγραφή στο Newsletter
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ AΡΧΕΙΟΥ
Κατηγορίες κειμένου: | |
---|---|
Χώρα αναφοράς: | ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ |
Ημερομηνία: | 14/09/2021 |
Έκδοση: | Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σικάγου |
Πηγή: | International Dairy Deli Bakery Association (IDDBA) |
Κείμενο: | Το Γραφείο ΟΕΥ Σικάγο, δια της κας Ζ. Προεστάκη, (Γραμματέως ΟΕΥ Α΄), συμμετείχε στην διαδικτυακή συζήτηση, που διοργάνωσε το International Dairy Deli Bakery Association (IDDBA), με τίτλο «Cheese Spotlight » στις 4 Απριλίου. Το IDDBA αποτελεί μη κερδοσκοπική επαγγελματική ένωση των κλάδων τυροκομίας, delicatessen και αρτοποιίας των ΗΠΑ με έδρα την πολιτεία του Wisconsin. Επισημαίνουμε ότι η συγκεκριμένη πολιτεία αποτελεί κέντρο της αμερικανικής τυροκομίας λόγω της παρουσίας ευρωπαίων μεταναστών, κυρίως από την Γερμανία. Οι ομιλητές της συζήτησης, Chris Costagli και Kelly Krumholz, σύμβουλοι επιχειρήσεων στην εταιρεία ερευνών αγοράς IRI (www.iriworldwide.com/en-us), με έδρα το Σικάγο, παρουσίασαν τα συμπεράσματα έρευνας αγοράς που πραγματοποίησαν για το τυρί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από την ανωτέρω παρουσίαση (την οποία εξασφαλίσαμε αυτούσια από τους οργανωτές και αποστέλλουμε στους σχετικούς ελληνικούς κλαδικούς φορείς) συγκρατούμε τα κάτωθι σημεία:
Αντίθετα, οι πωλήσεις τυριού σε φέτες αυξήθηκε κατά 40% ($ 1 δις - € 840 εκ.) στο αποκορύφωμα της πανδημίας, αποφέροντας κέρδος ύψους $973,7 εκ. (€820 εκ.) το 2020. Η άνοδος δεν αφορούσε τις φέτες τυριών delicatessen.
Σύμφωνα με την έρευνα του IRI οι καταναλωτές που προκάλεσαν την εν λόγω αύξηση είναι άγαμοι, άτεκνοι και προέρχονται από τον πολυπολιτισμικό χώρο.
Ομοίως, σημειώθηκε πτώση στην κυκλοφορία νέων και καινοτομικών προϊόντων. Παράλληλα, τα νέα προϊόντα των εδραιωμένων επιχειρήσεων στο χώρο είχαν μεγαλύτερη επιτυχία κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε σχέση με τα προϊόντα νεοεισερχόμενων επιχειρήσεων.
|