Search

Search Icon

search

header

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Όροι εισόδου στο έδαφος της Τυνησίας από 20.9.2021
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΤΥΝΗΣΙΑ
Ημερομηνία: 13/10/2021
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τύνιδας
Κείμενο:

Όροι εισόδου στο έδαφος της Τυνησίας από 20.9.2021

Κατ΄αρχάς  συνιστάται σε όλους τους εισερχόμενους να έχουν πλήρως εμβολιασθεί.

Όλοι οι εισερχόμενοι επιδεικνύουν απαραίτητα αρνητικό τεστ  PCR για το COVID-19, που φέρει QR CODE που πραγματοποιήθηκε σε λιγότερο από 72 ώρες πριν από την πρώτη επιβίβαση (σε αραβικά, γαλλικά, ή αγγλικά). Τα παιδιά κάτω των 12 ετών εξαιρούνται από αυτή την υποχρέωση.

O εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για τους ταξιδιώτες που έρχονται στην Τυνησία για να συμμετάσχουν σε εκθέσεις, δραστηριότητες και συγκεντρώσεις.

Απαραίτητη καταχώρηση στην εφαρμογή: https://app.e7mi.tn/travelers/add . Στη συνέχεια πρέπει να εκτυπωθούν και υπογραφούν τα δύο έγγραφα που έχει η εφαρμογή: το έντυπο για κατάσταση υγείας και το έντυπο υπεύθυνης δήλωσης  που θα δοθεί στις υπηρεσίες υγείας της Τυνησίας κατά την άφιξη. Συνιστάται να αναφέρεται ένας αριθμό τηλεφώνου Τυνησίας (για παράδειγμα του ατόμου που σας φιλοξενεί ή του ξενοδοχείου) για την επαλήθευση των στοιχείων αυτών των εγγράφων.

Οι μη εμβολιασμένοι (ή μη πλήρως εμβολιασμένοι) πλέον του αρνητικού τεστ  PCR για το COVID-19, υποχρεούνται:

Να υποβληθούν σε υποχρεωτικό δεκαήμερο περιορισμό (καραντίνα) από την άφιξή τους στην Τυνησία, με έξοδά τους, σε ένα από τα κέντρα που ορίζονται από τις αρχές της Τυνησίας (λίστα σε αυτήν τη σελίδα https://www.facebook.com/santetunisie.rns.tn/photos/pcb.4524209214284814/4524205714285164/)  και να προσκομίσουν κατά την επιβίβαση απόδειξη κράτησης και πληρωμής ("κουπόνι"), το οποίο πρέπει να περιλαμβάνει: το κόστος μεταφοράς από το αεροδρόμιο, το κόστος διαμονής για δέκα ημέρες και το κόστος του τεστ PCR που θα πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 24 ώρες υποχρεωτικού περιορισμού.

Να πραγματοποιήσουν τεστ PCR κατά τις τελευταίες 24 ώρες υποχρεωτικού εγκλεισμού, με έξοδά τους (ενδεικτική τιμή: μεταξύ 170 και 209 δηναρια Τυνησίας, ή μεταξύ 57 και 70 ευρώ). Εάν το αποτέλεσμα του τεστ PCR είναι αρνητικό, οι ταξιδιώτες είναι ελεύθεροι από περιορισμούς ενώ δεσμεύονται να συμμορφωθούν με προληπτικά μέτρα υγείας. Εάν το τεστ είναι θετικό, ο πάσχων θα μεταφερθεί σε ιατρικό κέντρο απομόνωσης για θετικά περιστατικά.

Οι ταξιδιώτες που έχουν εμβολιασθεί πλήρως (δύο δόσεις ή μια δόση για μονοδοσικό εμβόλιο ή που έχουν αρρωστήσει με το Covid-19 και που έχουν λάβει μια δόση του εμβολίου) επίσης οφείλουν να παρουσιάσουν  αρνητικό τεστ  PCR για το COVID-19, που πραγματοποιήθηκε σε λιγότερο από 72 ώρες πριν από την πρώτη επιβίβαση.

Ακόμη, να παρουσιάσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού που φέρει QR CODE και που εκδόθηκε από τις αρχές της χώρας διαμονής τους.

Απαλλάσσονται από τον υποχρεωτικό περιορισμό κατά την άφιξη, αλλά ενθαρρύνονται να απομονωθούν για δέκα ημέρες στον τόπο διαμονής τους στην Τυνησία (οικία, ξενοδοχείο) και να διενεργήσουν έλεγχο εξέτασης σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων Covid -19.

Ασυνόδευτοι ανήλικοι (κάτω των 18 ετών), ανήλικοι που συνοδεύουν άτομα εμβολιασμένα κατά του Covid-19, διπλωμάτες που διαμένουν στην Τυνησία και μέλη των οικογενειών τους που διαμένουν στην Τυνησία (με την επίδειξη της κάρτας κατοίκου τους ή προφορικό σημείωμα από την πρεσβεία ή τον οργανισμό τους) πρέπει να συμμορφώνονται με τον δεκαήμερο αυτοπεριορισμό στον τόπο διαμονής τους στην Τυνησία (σπίτι, ξενοδοχείο).

Επιπλέον, από τις 19 Απριλίου 2021, οι επιβάτες σε πτήσεις τσάρτερ ή σε όσους έχουν εγγραφεί σε οργανωμένο ταξίδι πρέπει να συμμορφώνονται με τα ακόλουθα ειδικά μέτρα:

Παρουσίαση, κατά την άφιξη, αρνητικού αποτελέσματος τεστ PCR που πραγματοποιήθηκε όχι περισσότερο από 72 ώρες πριν από την επιβίβαση ·

 Δέσμευση να παραμείνουν σε ομάδες ("cohorting") και να τηρούν αυστηρά το πρωτόκολλο υγείας της Τυνησίας κατά την άφιξη στην Τυνησία, συμπεριλαμβανομένων των τουριστικών μεταφορών, διαμονής και ταξιδιών, τόσο εντός όσο και εκτός των τουριστικών καταλυμάτων.

Υγειονομικά μέτρα κατά του COVID 19 που ισχύουν στην Τυνησία

Χρήση μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους και τις μεταφορές, πλήρωση στο 50% της χωρητικότητας σε χώρους υποδοχής κοινού, δυνατότητα δημόσιων και ιδιωτικών εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων σε ανοιχτό χώρο, για άτομα που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εμβολιασμού τους, με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους.

Τέλος, οι κυβερνήτες των Περιφερειών έχουν τη δυνατότητα να απομονώσουν τις περιοχές που ταξινομούνται ως κέντρα μόλυνσης ("συστάδες") και πολύ υψηλού κινδύνου.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας άνοιξε έναν αριθμό χωρίς χρέωση για όποιον επιθυμεί να ενημερωθεί σχετικά με αυτά τα μέτρα: 00 216 80 10 11 11.

  • Χρήσιμοι Σύνδεσμοι με πληροφόρηση για τις ισχύουσες κατά καιρούς προϋποθέσεις για είσοδο και ισχύοντα μέτρα στη χώρα.

https://www.iatatravelcentre.com/world.php

https://www.who.int/countries/tun/   

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov