Search

Search Icon

search

header

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Νέες τάσεις στην αμερικανική αγορά – Διαδικτυακό σεμινάριο IRI, «Winning breakfast, generation by generation» (01.02.2022, Σικάγο)
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Ημερομηνία: 11/05/2022
Συναπτόμενο αρχείο: Morning Foods Thought Leadership us.pdf
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σικάγου
Πηγή: Εταιρεία ανάλυσης δεδομένων αγοράς IRI
Κείμενο:

Η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων αγοράς IRI διοργάνωσε διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Winning breakfast, generation by generation», όπου παρουσιάστηκε η ομότιτλη έρευνα αγοράς και επιχειρήθηκε μια γενεαλογική προσέγγιση των διαφαινόμενων στην αμερικανική αγορά καταναλωτικών τάσεων, ως προς το πρώτο γεύμα της ημέρας. Οι διαφάνειες της έρευνας που παρουσιάστηκε στο σεμινάριο επισυνάπτονται.

Η κεντρική ομιλήτρια, Sally Lyons Wyatt (EVP & Practice Leader, IRI) παρέθεσε τα βασικά συμπεράσματα της εν θέματι έρευνα αγοράς, εκ των οποίων συγκρατούμε τα κάτωθι σημεία ενδιαφέροντος για όσους εξαγωγείς προσβλέπουν σε ένα μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς πρωινού στις ΗΠΑ:

Η οικονομική σημασία του πρωινού έγκειται στο ότι το 95% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τρώει πρωινό περίπου 6 φορές την εβδομάδα. Αναφορικά με τις παρατηρούμενες τάσεις, το πρόγευμα ολοένα και περισσότερο παίρνει τη μορφή πολλών σνακς, παρά ενός πλήρους γεύματος. Οι κατηγορίες τροφίμων, που είδαν τη μεγαλύτερη αύξηση της δυναμικής τους τα τελευταία δύο χρόνια είναι τα φρέσκα φρούτα, τα έτοιμα κατεψυγμένα γεύματα, η σκόνη παρασκευής ροφημάτων για τον έλεγχο του σωματικού βάρους, οι μπάρες δημητριακών και τα δημητριακά. Σε αυτά προστέθηκαν τα αρτοσκευάσματα γλυκά ή αλμυρά για την παρασκευή σάντουιτς. Ωστόσο, το 42% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πήρε κατά μέσο όρο 13 κιλά βάρος κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με αποτέλεσμα το 67% να δηλώνει πως τρώει πιο υγιεινά σήμερα.

Σύμφωνα με την έρευνα αγοράς του IRI, οι ευκαιρίες αποκόμισης μεγαλύτερου κέρδους από την εδώ αγορά πρωινού, μπορούν να αναζητηθούν με τους παρακάτω τρόπους: 

(α) Προσαρμοσμένη στόχευση της καθεμίας γενιάς καταναλωτών
Από την έρευνα αντλούνται συμπεράσματα σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες όλων των ηλικιακών ομάδων, αναφορικά με τον απαιτούμενο χρόνο για την προετοιμασία και κατανάλωση του γεύματος, την επικρατούσα γεύση και τη διατροφική αξία. Για παράδειγμα, η Gen. X (γεν. 1965-1980) προτιμά τους χυμούς, τσάι, πρωτεϊνούχα ροφήματα, γιαούρτι, δημητριακά και αρτοσκευάσματα. Το πρόγευμα έχει σύντομη διάρκεια και συνδυάζεται με ένα μικρό σνακ αργότερα. Η Gen. X τρώει έξω πρωινό 4-7 φορές την εβδομάδα και κινείται ομοιόμορφα σε όλο το φάσμα της εστίασης από αλυσίδες fast food και καφετέριες μέχρι εστιατόρια.

(β) Επικράτηση στο Σαββατοκύριακο
Πρόκειται για τις ημέρες της εβδομάδας, όπου επενδύεται περισσότερος χρόνος και χρήμα για ένα ξεχωριστό πρόγευμα. Για παράδειγμα, το 26% των ερωτηθέντων αγοράζει διαφορετικά προϊόντα για το πρωινό του Σαββατοκύριακου, το 66% των καταναλωτών προτιμά τα ζεστά γεύματα και το 71% κάθεται στο τραπέζι για να φάει.

(γ) Εξισορρόπηση της τιμής, αξίας και ποιοτικής αναβάθμισης του προϊόντος
Η άνοδος των τιμών τροφίμων και ποτών και η ανάγκη διατήρησης αποθέματος τροφίμων προκάλεσε αλλαγή της συμπεριφοράς του 79% των ερωτηθέντων απέναντι στα premium προϊόντα. Το 48% αγοράζει προϊόντα που έχουν έκπτωση και το 66% δηλώνει ότι η διαφορά της ποιότητας μεταξύ των μεγάλων brands και των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας είναι αμελητέα.

(δ) Σχεδιασμός βιώσιμων προϊόντων
Το 54% των ερωτηθέντων ακολουθεί πρακτικές υπέρ της βιωσιμότητας, λαμβάνοντας υπόψιν μεταξύ άλλων το είδος και το μέγεθος της συσκευασίας, τις συνθήκες παραγωγής, την εποχικότητα του προϊόντος και την απουσία γενετικά τροποποιημένων συστατικών.

(ε) Ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων με βάση τα διατροφικά οφέλη
Καταγράφεται προτίμηση σε προϊόντα με ειδικές ιδιότητες (αντιοξειδωτικά, πρωτεϊνούχα, ολικής άλεσης, πρε/προβιοτικά, βιολογικής προέλευσης, κετογονικά). Εν προκειμένω, δίνεται έμφαση στην ποικιλία, ώστε να εξισορροπείται ο απωλέσας βαθμός απόλαυσης, ειδικά όταν στόχος είναι οι νεότερες γενιές.

 

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov