Ενημερώσεις ανά θέμα
Εγγραφή στο Newsletter
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ AΡΧΕΙΟΥ
Κατηγορίες κειμένου: | |
---|---|
Χώρα αναφοράς: |
![]() |
Ημερομηνία: | 11/05/2022 |
Συναπτόμενο αρχείο: |
Morning Foods Thought Leadership us.pdf
![]() |
Έκδοση: | Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σικάγου |
Πηγή: | Εταιρεία ανάλυσης δεδομένων αγοράς IRI |
Κείμενο: | Η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων αγοράς IRI διοργάνωσε διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Winning breakfast, generation by generation», όπου παρουσιάστηκε η ομότιτλη έρευνα αγοράς και επιχειρήθηκε μια γενεαλογική προσέγγιση των διαφαινόμενων στην αμερικανική αγορά καταναλωτικών τάσεων, ως προς το πρώτο γεύμα της ημέρας. Οι διαφάνειες της έρευνας που παρουσιάστηκε στο σεμινάριο επισυνάπτονται. Η κεντρική ομιλήτρια, Sally Lyons Wyatt (EVP & Practice Leader, IRI) παρέθεσε τα βασικά συμπεράσματα της εν θέματι έρευνα αγοράς, εκ των οποίων συγκρατούμε τα κάτωθι σημεία ενδιαφέροντος για όσους εξαγωγείς προσβλέπουν σε ένα μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς πρωινού στις ΗΠΑ: Η οικονομική σημασία του πρωινού έγκειται στο ότι το 95% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τρώει πρωινό περίπου 6 φορές την εβδομάδα. Αναφορικά με τις παρατηρούμενες τάσεις, το πρόγευμα ολοένα και περισσότερο παίρνει τη μορφή πολλών σνακς, παρά ενός πλήρους γεύματος. Οι κατηγορίες τροφίμων, που είδαν τη μεγαλύτερη αύξηση της δυναμικής τους τα τελευταία δύο χρόνια είναι τα φρέσκα φρούτα, τα έτοιμα κατεψυγμένα γεύματα, η σκόνη παρασκευής ροφημάτων για τον έλεγχο του σωματικού βάρους, οι μπάρες δημητριακών και τα δημητριακά. Σε αυτά προστέθηκαν τα αρτοσκευάσματα γλυκά ή αλμυρά για την παρασκευή σάντουιτς. Ωστόσο, το 42% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πήρε κατά μέσο όρο 13 κιλά βάρος κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με αποτέλεσμα το 67% να δηλώνει πως τρώει πιο υγιεινά σήμερα. Σύμφωνα με την έρευνα αγοράς του IRI, οι ευκαιρίες αποκόμισης μεγαλύτερου κέρδους από την εδώ αγορά πρωινού, μπορούν να αναζητηθούν με τους παρακάτω τρόπους: (α) Προσαρμοσμένη στόχευση της καθεμίας γενιάς καταναλωτών (β) Επικράτηση στο Σαββατοκύριακο (γ) Εξισορρόπηση της τιμής, αξίας και ποιοτικής αναβάθμισης του προϊόντος (δ) Σχεδιασμός βιώσιμων προϊόντων (ε) Ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων με βάση τα διατροφικά οφέλη
|