Search

Search Icon

search

header

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Δυνατότητα στήριξης συμμετοχής επιχειρήσεων σε διαδικτυακή Έκθεση Ενεργειακής Καινοτομίας (27-29.9.2022) - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΚΙΝΑ
Ημερομηνία: 17/07/2022
Σχετικός σύνδεσμος: http://www.ececp.eu/en/
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Πεκίνου (Αρμοδιότητα και για Μογγολία)
Πηγή: EU-China Energy Cooperation Platform
Κείμενο:

ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

 

Η Συντονίστρια της Πλατφόρμας Ενεργειακής Συνεργασίας Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ)-Κίνας (EU China Energy Cooperation Platform – ECECP, http://www.ececp.eu/en/), κα Flora Kan, ενημέρωσε το Γραφείο μας ότι, προγραμματίζεται η στήριξη της ατελούς συμμετοχής είκοσι (20) επιχειρήσεων ενεργειακής καινοτομίας της ΕΕ, στην διαδικτυακή Έκθεση «Expo2022», η οποία θα διοργανωθεί από την ECECP, στις 27-29.9.2022, με στόχο την προώθηση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στην κινεζική αγορά, προκειμένου συμβάλουν στην επίτευξη των κλιματικών στόχων της Κίνας.

Η στήριξη της συμμετοχής των επιχειρήσεων θα περιλαμβάνει:

 • Υποτιτλισμό ενός βίντεο της επιχείρησης (διάρκειας έως 15΄), όπου θα περιγράφονται οι λύσεις και υπηρεσίες καθαρής ενέργειάς τους.
 • Ανάρτηση του βίντεο σε ελευθέρως προσβάσιμη κινεζική πλατφόρμα ανταλλαγής βίντεο (video-sharing platform).
 • Στήριξη στην κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων και μετάφραση μίας σύντομης περιπτωσιολογικής μελέτης (case study, έκτασης έως 1.000 λέξεων).
 • Δημοσίευση της περιπτωσιολογικής μελέτης στον λογαριασμό που διατηρεί η ECECP στο πολύ δημοφιλές κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης «WeChat».
 • Ένταξη της περιπτωσιολογικής μελέτης σε ειδική έκδοση του «Περιοδικού Ενέργειας ΕΕ-Κίνας», το οποίο εκδίδεται από την ECECP, που θα επικεντρώνεται στις Καινοτόμες Ενεργειακές Λύσεις της ΕΕ και θα εκδοθεί τον Δεκέμβριο 2022.
 • Ένταξη της επιχείρησης σε κατάλογο παρόχων λύσεων ενεργειακής καινοτομίας της ΕΕ, στο δικτυακό τόπο της ECECP.
 • Υπηρεσίες διερμηνείας.

Η «Expo 2022» θα διαρθρωθεί ως εξής:

 1. Στην κύρια ψηφιακή αίθουσα, θα διενεργούνται, σε απευθείας μετάδοση, συνεντεύξεις τελικών χρηστών, Εκτελεστικών Διευθυντών των συμμετεχουσών επιχειρήσεων κλπ., από δημοσιογράφους του διαδικτυακού ενεργειακού forum «Energy Post» (www.energypost.eu). Επίσης, το Κέντρο Επιχειρήσεων Μικρού και Μεσαίου Μεγέθους του Εμπορικού Επιμελητηρίου της ΕΕ στην Κίνας (www.eusmecentre.org.cn) θα διοργανώσει δωρεάν πληροφοριακές συνεδρίες και κατ’ ιδίαν συναντήσεις, με αντικείμενο το επιχειρηματικό περιβάλλον της Κίνας και το ισχύον πλαίσιο προστασίας Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας.
 2. Παράλληλα, θα λειτουργούν πέντε (5) θεματικές ψηφιακές εκθεσιακές αίθουσες, για τους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ενεργειακής απόδοσης, της αποθήκευσης ενέργειας, των ηλεκτρικών δικτύων και των κτηρίων.

Επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στην «Expo 2022» θα πρέπει να αποστείλουν, έως τις 5.8.2022, στην ηλεκτρονική διεύθυνση expo-application@ececp.eu, το εξής υποστηρικτικό υλικό:

 1. Σύντομο σημείωμα, στο οποίο θα αναπτύσσονται οι λόγοι για τους οποίους η επιχείρηση θα πρέπει να ενταχθεί στο πρόγραμμα στήριξης συμμετοχής στην «Expo 2022» (έκτασης έως 1.000 λέξεων).
 2. Περιγραφή των προϊόντων/υπηρεσιών, όπου θα αναφέρονται τα επίπεδα τεχνολογικής και επιχειρηματικής τους ετοιμότητας, οι δυνατότητες τους να συμβάλουν στην μείωσης εκπομπών ή/και στην εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και ο αριθμός των υφιστάμενων ή προγραμματιζόμενων εφαρμογών τους. Επίσης, θα πρέπει αν διευκρινίζεται εάν η επιχείρηση δρα ως πάροχος καθολικής υπηρεσίας (USP) και, τέλος, θα πρέπει να αναφέρονται ορισμένες πληροφορίες για την επιχείρηση (αριθμός εργαζομένων, κύκλος εργασιών τα τελευταία τρία έτη), καθώς και αντίστοιχα στοιχεία επαφής.
 3. Περιπτωσιολογική μελέτη (έως 1.000 λέξεις).
 4. Βίντεο παρουσίασης των τεχνολογιών και υπηρεσιών της επιχείρησης (εάν είναι διαθέσιμο).

Σε περίπτωση που εκφρασθεί ενδιαφέρον από περισσότερες των είκοσι (20) επιχειρήσεων, θα συσταθεί Επιτροπή Επιλογής, η οποία, κατά πάσα πιθανότητα, θα συντίθεται από την Συντονίστρια της ECECP, τον Πρόεδρο της Ομάδας Εργασίας Ενέργειας του Εμπορικού Επιμελητηρίου της ΕΕ στην Κίνα και έναν εκπρόσωπο της εδώ Αντιπροσωπείας της ΕΕ. Τα κριτήρια βάσει των οποίων θα διεξαχθεί η τελική επιλογή των επιχειρήσεων θα είναι:

 1. Δυνατότητες συμβολής στην εξοικονόμηση ενέργειας ή/και στην μείωση των εκπομπών άνθρακα.
 2. Εάν η επιχείρηση αποτελεί διακριτό πάροχο καθολικών υπηρεσιών (distinct USP).
 3. Επίπεδο επιχειρηματικής ετοιμότητας.
 4. Επιχειρηματικό δυναμικό (business potential).

Η τελική επιλογή των επιχειρήσεων θα ανακοινωθεί στις 20.8.2022. Οι επιλεγείσες επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλουν το βίντεο, όπου θα περιγράφονται οι λύσεις και οι υπηρεσίες τους, έως τις 10.9.2022., ενώ κατά την περίοδο 20.8.-20.9.2022 θα προετοιμασθεί το ενημερωτικό υλικό των επιχειρήσεων που θα αναρτηθεί στην «Expo 2022».

Για περισσότερες λεπτομέρειες ή/και διευκρινήσεις, τυχόν ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα Kan, στην ηλεκτρονική διεύθυνση flora.kan@icf.com.

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov