Search

Search Icon

search

header

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Διοργάνωση ενημερωτικής διημερίδας (13-14.12.2022) και εκδήλωσης δικτύωσης για τις δράσεις της Δέσμης 6 του Horizon Europe (19.12.2022).
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΚΙΝΑ
Ημερομηνία: 12/12/2022
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Πεκίνου (Αρμοδιότητα και για Μογγολία)
Πηγή: Αντιπροσωπεία της ΕΕ στο Πεκίνο
Κείμενο:
   

Η εδώ Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) μας ενημέρωσε για την πραγματοποίηση των κάτωθι ενημερωτικών εκδηλώσεων, εν όψει της επερχόμενης δημοσίευσης της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων προς χρηματοδότηση, στο πλαίσιο της Δέσμης «Τρόφιμα, Βιο-οικονομία, Φυσικοί Πόροι, Γεωργία & Περιβάλλον» του Horizon Europe 2023. Η πρόσκληση αναμένεται να δημοσιευθεί στις 22.12.2022, ενώ η προθεσμία υποβολής των προτάσεων θα είναι η 22.2.2023 ή η 28.3.2023, αναλόγως του αντικειμένου.

Α. Ημέρες Πληροφόρησης για την Δέσμη 6 του Horizon Europe (13-14.12.2022, βλ. Ημερήσια Διάταξη στην ιστοσελίδα https://assets.ctfassets.net/cdx728z92xkc/4ph1WojqizmxDPIzxlnUz2/0e9bd032e4a75ee442b5cee2079cafc2/ec_rea_cluster6-infoday-2022-updated-agenda-v2.pdf).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση, ενώ θα τηρηθεί και μαγνητοσκοπημένο αρχείο, για κάθε ενδιαφερόμενο. Η διάρθρωσή της θα είναι η εξής:

  • Επεξήγηση της πολιτικής που διέπει το Horizon Europe.
  • Συνοπτική περιγραφή των εκατό (100) αντικειμένων του Προγράμματος Εργασιών 2023.
  • Καθοδήγηση και συμβουλές για υποβολή ποιοτικών προτάσεων.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να θέτουν ερωτήματα μέσω της εφαρμογής Slido και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την απάντησή τους, σε πραγματικό χρόνο.

Ειδικότερα για την Κίνα, κατά την εκδήλωση θα αναπτυχθούν τα εξής δύο αντικείμενα, για τα οποία ενθαρρύνεται η συνεργασία κοινοτικών και κινεζικών ερευνητών:

  1. Ολοκληρωμένη διαχείριση δασών για την παροχή υπηρεσιών πολλαπλών οικοσυστημάτων και για την ενίσχυση της βιοποικιλότητας.
  2. Βελτιστοποίηση της χρήση κοπριάς καθ’ όλο το μήκος της αλυσίδας διαχείρισης για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την ελαχιστοποίηση της διασποράς θρεπτικών συστατικών/ρύπων στο περιβάλλον.

Τα ως άνω αντικείμενα εντάσσονται στην διμερή Εμβληματική Πρωτοβουλία «Τρόφιμα, Γεωργία & Βιοτεχνολογίες» («Food, Agriculture & Biotechnologies» - «FAB»), η οποία αναπτύσσεται στο πλαίσιο της Διοικητικής Διευθέτησης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Υπουργείου Επιστήμης & Τεχνολογίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (Ministry of Science & Technology of the People’s Republic of China – MoST). Η ως άνω Διοικητική Διευθέτηση προβλέπει, μεταξύ άλλων, την δημιουργία ενός Μηχανισμού Συγχρηματοδότησης για την περίοδο 2021-2024, με στόχο την στήριξη συνεργατικών ερευνητικών προγραμμάτων που εντάσσονται στην «FAB» και στην έτερη διμερή εμβληματική πρωτοβουλία «Κλιματική Αλλαγή & Βιοποικιλότητα» («Climate Change & Biodiversity» - «CCB»). Η χρηματοδοτική στήριξη των Κινέζων συμμετεχόντων θα παρασχεθεί από το MoST, μέσω κονδυλίων του Ειδικού Προγράμματος Διακυβερνητικής Συνεργασίας στην Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία, του Βασικού Εθνικού Προγράμματος Έρευνας & Ανάπτυξης της χώρας. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε οντότητες της Ηπειρωτικής Κίνας, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας ΕΕ-Κίνας, στο πλαίσιο των Εμβληματικών Πρωτοβουλιών «FAB» και «CCB».

Τυχόν ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες λεπτομέρειες και να εγγραφούν στην εκδήλωση, στην ιστοσελίδα https://research-innovation-community.ec.europa.eu/events/2tcohVdY0dfgCvuJRj8RTw/overview.

B. Διαδικτυακή εκδήλωση μεσιτείας/διασύνδεσης (Brokerage event, 19.12.2022).

Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι η διασύνδεση όλων των ενδιαφερόμενων για υποβολή προτάσεων προς χρηματοδότηση, στο πλαίσιο της εν λόγω πρόσκλησης, προκειμένου να διευκολυνθεί η δημιουργία συνεργατικών κοινοπραξιών. Η περίοδος πραγματοποίησης διαδικτυακών συναντήσεων μεταξύ των συμμετεχόντων ξεκινά στις 12.12.2022 (09:00΄ ώρα Ελλάδος) και λήγει στις 18.12.2022 (13:00΄ώρα Ελλάδος). Παρά ταύτα, η σχετική πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη έως και το τέλος Ιανουαρίου 2023, οπότε και θα είναι δυνατή η διευθέτηση περαιτέρω συναντήσεων.

Τυχόν ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες και να εγγραφούν στην εκδήλωση στην ιστοσελίδα https://he-2023-cluster6.b2match.io/.

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov