Ενημερώσεις ανά θέμα
Εγγραφή στο Newsletter
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ AΡΧΕΙΟΥ
Κατηγορίες κειμένου: | |
---|---|
Χώρα αναφοράς: | ΙΑΠΩΝΙΑ |
Ημερομηνία: | 09/08/2023 |
Έκδοση: | Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τόκυο (αρμοδιότητα και για Μικρονησία, Νησιά Μάρσαλ, Τουβαλού) |
Κείμενο: | Η ιαπωνική εισαγωγική εταιρεία κρασιού Vinos Hayashi , από τον Απρίλιο του 2023, δημοσιεύει το περιοδικό "Wine Planet Axis" (https://store.vinohayashi.com/lp?u=wineplanet). Το περιοδικό αυτό, ανά μήνα, παρουσιάζει μία χώρα, τα κρασιά και τους οινοπαραγωγούς της. Μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί, η Γερμανία, η Χιλή και ο Λίβανος. Στο τελευταίο τεύχος του Ιουλίου, η τιμώμενη χώρα ήταν η Ελλάδα. Το τεύχος αυτό περιλαμβάνει, συνέντευξη του κ. Αθανάσιου Φραγκή, της εδώ εισαγωγικής εταιρείας Nostimia, παρουσίαση από τον ίδιο έξι ελληνικών οινοποιείων από διαφορετικές περιοχές (Αττική, Κεφαλονιά, Νεμέα, Κρήτη, Σαντορίνη και Νάουσα), καθώς και πληροφορίες τόσο για την Ελλάδα γενικότερα, όσο και για την Αθήνα ειδικότερα. Το περιοδικό δίνει γενικές πληροφορίες για την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας και του πολιτισμού της και παρουσιάζεται ως η χώρα με την κορυφαία παραγωγή έξτρα παρθένου ελαιολάδου στον κόσμο. Παρουσιάζει επίσης το ελαιόλαδο και τη φέτα ως τα δύο κορυφαία ελληνικά προϊόντα διατροφής. Ως προς την Αττική, το περιοδικό την παρουσιάζει ως μία από τις μεγαλύτερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, με τις ποικιλίες Σαββατιανό και Ροδίτης. Αναφέρεται επίσης στα 4 ΠΓΕ της Αττικής (Αττική, Πλαγιές Κιθαιρώνα, Ρετσίνα Αττικής και Μαρκόπουλο). Ακολουθούν πληροφορίες για την Αθήνα και τα αξιοθέατα που μπορεί κανείς να επισκεφθεί, καθώς και μέρη για φαγητό και αγορά παραδοσιακών προϊόντων όπως τυρί και γιαούρτι. Τέλος το περιοδικό δεν παραλείπει να συστήσει μία σειρά ελληνικών εστιατορίων σε Αθήνα και Τόκυο. |