Search

Search Icon

search

header

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Παρουσία και συμμετοχή Γραφείου ΟΕΥ Πρεσβείας Σόφιας στο Gala Dinner “The World Ahead 2024” του Economist.
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Ημερομηνία: 14/02/2024
Συναπτόμενο αρχείο: PHOTOS ECONOMIST bg.docx
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σόφιας
Πηγή: Γραφειο ΟΕΥ Σόφιας
Κείμενο:
 

Παρουσία και συμμετοχή Γραφείου ΟΕΥ Πρεσβείας Σόφιας στο Gala DinnerThe World Ahead 2024” του Economist.

 Στις 7.2.τ.ε., έλαβε χώρα το  Gala Dinner “The World Ahead 2024” του Economist στο Grand Hotel Millennium Sofia. Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε ως θεματικούς άξονες τις ελλείψεις ενέργειας και εμπορευμάτων, τις αυξήσεις τιμών, την περιφερειακή αστάθεια και τις εισροές μεταναστών στον απόηχο του πολέμου στο Ισραήλ και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα, σημαντικό θέμα της εκδήλωσης αποτέλεσε η συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την επιτάχυνση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης και για την ενίσχυση της ενότητας και της αλληλεγγύης της Ευρώπης απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις.

Ανάμεσα στους ομιλητές του Φόρουμ, σημειώνονται οι παρουσίες του κ. Rumen Radev, Προέδρου της Βουλγαρίας, της κας Mariya Gabriel , Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών και του κ. Vasil Terziev, Δημάρχου της Σόφιας. Σε ομιλία της κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, η Aντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Yπουργός Εξωτερικών κα. Mariya Gabriel , επεσήμανε τη σημασία της χρήσης του διαλόγου για τη συνεχή ενίσχυση της εικόνας της Βουλγαρίας ως αξιόπιστου εταίρου εντός της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και παγκοσμίως. Πρόσθεσε ότι η συνεπής υποστήριξη της Βουλγαρίας προς την Ουκρανία είναι απαραίτητη και ότι θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί. Η Υπουργός μίλησε επίσης για την ένταξη της Βουλγαρίας στο χώρο Σένγκεν, λέγοντας ότι «συμβάλλουμε σε έναν ισχυρότερο και πιο βιώσιμο χώρο Σένγκεν». Η κα Gabriel δήλωσε παράλληλα ότι η Βουλγαρία θα πρέπει να ενισχύσει τις σχέσεις της με τη γειτονική Ρουμανία και την Ελλάδα, καθώς οι τρεις χώρες διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην ύπαρξη ενός ισχυρού άξονα Βορρά-Νότου, στην ενεργειακή ασφάλεια και στη συνδεσιμότητα των μεταφορών. Τέλος, σημείωσε τη σημασία της ένταξης της Βουλγαρίας στη ζώνη του ευρώ και στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Ο Δήμαρχος της Σόφιας κ. Terziev στην ομιλία του κατά τη διάρκεια του Φόρουμ ανέφερε ότι θέλει κατά τη διάρκεια της θητείας του να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της τεχνολογίας σε τομείς όπως η αγορά εργασίας, ο τομέας της βιωσιμότητας αλλά και πιο συγκεκριμένα στη διαχείριση των υδάτων και των απορριμμάτων.

Απευθυνόμενος στο φόρουμ The World Ahead 2024, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας κ. Rumen Radev είπε ότι η ένταξη της Βουλγαρίας στο χώρο Σένγκεν, τη ζώνη του ευρώ και τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) ενέχουν εξέχουσα σημασία για τη χώρα. «Επειδή οι παγκόσμιες προκλήσεις δεν θα μειωθούν, όλοι ξέρουμε τι μας περιμένει φέτος - ευρωπαϊκές εκλογές, εθνικές εκλογές σε πολλές χώρες, προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πόλεμος στην Ουκρανία, νέες κρίσεις στη Μέση Ανατολή, οι εντάσεις στην Άπω Ανατολή», δήλωσε ο κ. Radev. Η Βουλγαρία είναι μια ανοιχτή οικονομία, είναι μέρος του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου οικονομικού χώρου και σε μια εποχή μεγάλων οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών στην παγκόσμια προοπτική και σε ένα πολύ περίπλοκο περιβάλλον ασφάλειας απαιτείται εγρήγορση, είπε ο Ράντεφ. Τόνισε ότι η προβλεψιμότητα είναι εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας για επιτυχημένες επιχειρήσεις και επενδύσεις.

Στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου του Economist, κατέστη δυνατή η πραγματοποίηση κατ ’ιδίαν συναντήσεων με πολιτειακούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της φιλοξενούσας χώρας (κα Mariya Gabriel , Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών και κ. Vasil Terziev, Δήμαρχος της Σόφιας), καθώς και με πλήθος Ελλήνων και Βούλγαρων επιχειρηματιών, με αντικείμενο συζήτησης τη διερεύνηση των δυνατοτήτων επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ τους, κυρίως στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και των κλάδων καινοτομίας, πράσινης μετάβασης στη βιομηχανία κ.ο.κ.

Κάθε χρόνο η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί σημείο αναφοράς για επιχειρηματικές συναντήσεις και πολιτικο-οικονομικές ζυμώσεις και σηματοδοτεί τις τάσεις οικονομικής πολιτικής στη Βουλγαρία για το επόμενο έτος.

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov