Search

Facebook

Linkedin

Search Icon

search

header

Εγγραφή στο Newsletter

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στα εγκαίνια της 4ης Premium Real Estate Expo παρευρέθηκε η Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος του ΔΣ της Enterprise Greece, Μάιρα Μυρογιάννη, αναδεικνύοντας τον σημαίνοντα ρόλο της ελληνικής αγοράς ακινήτων, η οποία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών που επιθυμούν να ενισχύσουν την παρουσία τους στην ελληνική επικράτεια.

Κατά τον χαιρετισμό της, η κυρία Μυρογιάννη, επεσήμανε ότι η ελληνική κτηματαγορά έχει αναδειχθεί σε έναν από τους δυναμικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας αναφέροντας ως παράδειγμα το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, το Ελληνικό, πρότυπο Βιώσιμης Ανάπτυξης και Έξυπνης Πόλης, το οποίο αναμένεται να προσελκύσει νέους επενδυτές στη θεαματική ακτογραμμή της Αθήνας.

Η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι οι εξαιρετικές αυτές επιδόσεις στον κλάδο Real Estate είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της χώρας μας, αποτέλεσμα της συνέπειας της κυβερνητικής πολιτικής, που επιβεβαιώθηκε με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και την εμπιστοσύνη κορυφαίων ξένων επενδυτών στις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας μας.

Παράλληλα, οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις σε υποδομές, δημιουργούν τις συνθήκες για να καταστεί η χώρα μας περιφερειακός κόμβος, κριτήριο που συνεκτιμάται από υποψήφιους επενδυτές, σε συνδυασμό με την πολιτική σταθερότητα και τις θετικές εκτιμήσεις για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

«Η Ελλάδα του σήμερα δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του χθες», είπε η κυρία Μυρογιάννη. Υπάρχει μια ισχυρή δυναμική, που έχει διαμορφώσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για το επιχειρείν. Ακολούθως αναφέρθηκε στο έργο της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας αναφορικά με την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την προσέλκυση επενδύσεων στην χώρα μας, μέσα από μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση των δομών οικονομικής διπλωματίας, στοχευμένες δράσεις στο εξωτερικό και την Ελλάδα, αλλά και την εκπόνηση ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας σε ετήσια βάση, που λειτουργεί ως όχημα συντονισμού και συνεργειών μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

 

Στην πρώτη συνάντηση του Prague Club Committee της Berne Union που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Ελλάδα, συμμετείχε η Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος του ΔΣ της Enterprise Greece, Μάιρα Μυρογιάννη. Τη συνάντηση διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων Α.Ε. (ECG), με πρωτοβουλία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας κ. Γρηγόρη  Σταματόπουλου.

Κατά τον χαιρετισμό της στην έναρξη των εργασιών, η Γενική Γραμματέας σημείωσε τον σημαίνοντα ρόλο της Berne Union, κορυφαίας παγκόσμιας ένωσης των εταιρειών εξαγωγικών πιστώσεων, αλλά και της Ελληνικής Εταιρείας Εξαγωγικών Πιστώσεων, με μακρά ιστορία υπηρεσιών στην ελληνική οικονομία. Ο πρόσφατος μετασχηματισμός της, και η υπαγωγή της υπό τη σκέπη του Υπουργείου Εξωτερικών επαναπροσδιορίζει την Εταιρεία προς μια νέα συντονισμένη από κοινού εξαγωγική πορεία, όπου ο ιδιωτικός τομέας προσβλέπει όλο και περισσότερο στη συνεργασία με τον δημόσιο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Οργανισμοί Εξαγωγικών Πιστώσεων διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην αναπτυξιακή ατζέντα της χώρας μας, σημείωσε η κα Μυρογιάννη, και αναφέρθηκε στον συντονισμό των εθνικών πολιτικών για τις εξαγωγικές πιστώσεις στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ αλλά και στη συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναφορικά με την πρωτοβουλία Team Europe, την στρατηγική Global Gateway και άλλα έργα που αφορούν την ευρωπαϊκή πολιτική για την ανάπτυξη.

Υπό τον τίτλο Synergy (Συνέργειες), η συνάντηση των Αθηνών καλείται να αποδείξει ότι οι συνέργειες λειτουργούν. Τα μέλη του Prague Club, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της Berne Union και αποτελείται από περισσότερους από 35 οργανισμούς εξαγωγικών πιστώσεων και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο, συζήτησαν και αντάλλαξαν βέλτιστες πρακτικές για βασικά θέματα που αφορούν στρατηγικές καινοτομίας και ανάπτυξης με προσανατολισμό τις εξαγωγές και το διεθνές εμπόριο.

https://www.mfa.gr/epikairotita/eidiseis-anakoinoseis/summetokhe-gg-dose-mairas-murogianne-sto-prague-club-committee-biennial-meeting-athens-athena-22052024.html

 

Αθήνα, 22 Μαΐου 2024

 

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov