Εκτύπωση

 

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της 84ης ΔΕΘ και με αφορμή τη συμμετοχή της Ινδίας ως τιμώμενης χώρας, ο ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων και η HELEXPO-ΔΕΘ συνδιοργάνωσαν στην Θεσσαλονίκη την ημερίδα «Εξαγωγές Τροφίμων και Ποτών στην Ινδία – What to Expect”.

O Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικίδης, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο των εκθέσεων στην διεθνοποίηση των επιχειρήσεων.

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ, Παναγιώτης Χασάπης, παρέθεσε στοιχεία εξαγωγών του κλάδου τροφίμων και ποτών.

H Πρέσβης της Ινδίας, Shamma Jain, αναφέρθηκε στις διατροφικές συνήθειες των Ινδών και στην ταχύτητα με την οποία αυτές μεταβάλλονται τα τελευταία χρόνια, επηρεασμένες από τα δυτικοευρωπαϊκά πρότυπα.

O Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Β', του Γραφείου Οικονομικών Εμπορικών Υποθέσεων στο Ν. Δελχί, Βασίλης Σκρόνιας, αναφέρθηκε στις απαραίτητες προϋποθέσεις για επιτυχημένη είσοδο στην αγορά της Ινδίας και παρουσίασε τα πλεονεκτήματα και τις προκλήσεις της ινδικής αγοράς.

Από πλευράς επιχειρήσεων, ο Πρόεδρος της ΖΕΥΣ Ακτινίδια ΑΕ, Δημήτρης Μανώσης, παρουσίασε τις δυσκολίες εξαγωγής ελληνικών ακτινιδίων κυρίως λόγω των φυτοϋγειονομικών απαιτήσεων, αλλά και τις προοπτικές της ινδικής αγοράς για τα ελληνικά ακτινίδια. Τέλος, ο κ. Θεόδωρος Φούρλας, Director Joint Ventures της Chipita ανάλυσε την επιτυχημένη στρατηγική των «3 As – Affordability – Availability – Adaptability» και συνέστησε ότι θα πρέπει να την ακολουθήσουν οι εξαγωγείς με ενδιαφέρον για την ινδική αγορά.