Search

Search Icon

search

header

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

COVID-19 Επικαιροποίηση (8.4.2020)
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΣΕΡΒΙΑ
Ημερομηνία: 08/04/2020
Συναπτόμενο αρχείο: Copy of domovi-zdravlja-telefoni rs.xlsx
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βελιγραδίου
Κείμενο:

 8 Απριλίου 2020
- Η Σερβία επιβεβαίωσε 2.447 περιπτώσεις COVID-19 και 61 θανάτους (7 Απριλίου 3μμ).
- Όλες οι εμπορικές πτήσεις προς και από τη Σερβία αναστέλλονται επ 'αόριστον.
- Όλα τα σημεία διέλευσης των συνόρων (οδικά, σιδηροδρομικά, εναέρια και ποτάμια) είναι κλειστά για τους ταξιδιώτες.
- Η κυβέρνηση της Σερβίας δήλωσε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με ευρέως διαδεδομένους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και απαγορεύσεις κυκλοφορίας.
- Από τις 3 Απριλίου 2020 ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα:
1. Υποχρεωτική απαγόρευση της κυκλοφορίας για όλους τους κατοίκους: Δευτέρα έως Παρασκευή 5 μ.μ. - 5 π.μ. και τα Σάββατα από τις 1 μ.μ. μέχρι τις 5 π.μ. την επόμενη Δευτέρα. Εξαιρέσεις είναι οι κάτοικοι με ιατρική επείγουσα ανάγκη και εκείνοι στους οποίους έχει εκδοθεί άδεια εργασίας ή ειδική άδεια από τις σερβικές κυβερνητικές αρχές.
2. 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας για τους κατοίκους άνω των 65 ετών σε αστικές περιοχές και 70 σε αγροτικές περιοχές, εκτός από το Σάββατο από τις 3 το πρωί έως τις 8 το πρωί με σκοπό την αγορά παντοπωλείων.
3. Όλες οι λαϊκές αγορές έχουν κλείσει. Ορισμένοι αγρότες προσφέρουν την κατ’οίκον παράδοση των προϊόντων τους στο Βελιγράδι. Τα στοιχεία επικοινωνίας τους παρατίθενται εδώ: http://www.bgpijace.rs/?p=4626#pll_switcher και ενημερώνονται καθημερινά.
4. Όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς αναστέλλονται. Οι υπηρεσίες ταξί είναι περιορισμένες αλλά παραμένουν λειτουργικές. Η οδήγηση προσωπικών οχημάτων επιτρέπεται.
5. Τα καφέ, τα εστιατόρια και τα εμπορικά κέντρα είναι κλειστά για το κοινό, αλλά ορισμένα παρέχουν υπηρεσίες διανομής τροφίμων.
6. Όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα νηπιαγωγεία, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια είναι κλειστά. Καθώς επίσης και τα κομμωτήρια / Ινστιτούτα αισθητικής.
7. Οι εγκαταστάσεις τυχερών παιχνιδιών και τα καζίνο έχουν κλείσει.
8. Οι δημόσιες συγκεντρώσεις περιορίζονται σε όχι περισσότερα από 2 άτομα.
9. Οι άνθρωποι πρέπει να διατηρούν την απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ τους.
10. Η συγκέντρωση για όλες τις εσωτερικές εγκαταστάσεις που είναι ανοιχτές για το κοινό περιορίζεται σε ένα άτομο σε έκταση 43τμ.
11. Όλα τα δημόσια πάρκα και οι δημόσιοι χώροι αναψυχής είναι κλειστοί για τους επισκέπτες.
12. Τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, τα πρατήρια καυσίμων, τα ταχυδρομεία, οι τράπεζες και άλλοι φορείς παροχής υπηρεσιών μείωσαν το ωράριο εργασίας τους για να τηρούν την απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ οι περισσότερες κλείνουν στις 3 μ.μ. ή νωρίτερα.

Τέλος, το Υπουργείο Υγείας της Σερβίας δημιούργησε μια τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης για άτομα που έχουν συμπτώματα ή πιστεύουν ότι ενδέχεται να έχουν έρθει σε επαφή με τον ιό: +381 (64) 8945235. Μπορείτε να βρείτε τα τηλέφωνα επικοινωνίας για Κέντρα Δημόσιας Υγείας εκτός Βελιγραδίου στην ιστοσελίδα https://covid19.rs/address-list .
Το Υπουργείο διαθέτει επίσης μια ιστοσελίδα αφιερωμένη στο COVID-19 στα αγγλικά https://covid19.rs/homepage-english .
Όλα τα κοινοτικά νοσοκομεία και τα κέντρα ιατρικής περίθαλψης μέσω της Σερβίας έχουν ανοίξει κλινικές COVID-19 με αποκλειστικούς τηλεφωνικούς αριθμούς που μπορείτε να βρείτε στο συνημμένο (σερβικά).
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://covid19.rs της Σερβικής Κυβέρνησης για περισσότερες πληροφορίες.

Σε ό,τι αφορά τις μεταφορές εμπορευμάτων και προϊόντων ισχύουν όσα έχουν αναρτηθεί σε προηγούμενη ενημέρωση Γραφείου μας.

 

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov