Search

Search Icon

search

header

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Sacramento Host Breakfast 2021 - Εκδήλωση του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Καλιφόρνια
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Ημερομηνία: 15/05/2021
Σχετικός σύνδεσμος: http://sacramentohostcommittee.com/register/
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Αγίου Φραγκίσκου
Πηγή: CalChamber
Κείμενο:

Στις 13 Μαΐου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η εκδήλωση “Sacramento Host Breakfast” που λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση και διοργανώνεται από το Εμπορικό Επιμελητήριο της Καλιφόρνια, CalCamber (www.calchamber.com), ένα δυναμικό φορέα σε σημαντική επιρροή και με ιστορία 130 ετών, ο οποίος συγκεντρώνει άνω των 14.000 εταιρειών-μελών που αντιστοιχούν το ένα τέταρτο του συνόλου του εργατικού δυναμικού του ιδιωτικού τομέα της Καλιφόρνια.

Στην εκδήλωση στην οποία προσκαλούνται κάθε χρονιά όλες οι διπλωματικές Αρχές ξένων χωρών (περί των 30) που εδρεύουν στην Καλιφόρνια κατά παράδοση συμμετέχει με ομιλία του ο Κυβερνήτης της Πολιτείας. Φέτος ο Κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Gavin Newsom εστίασε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην έξοδο της Πολιτείας από την οικονομική κρίση που επέφερε η πανδημία. Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο Κυβερνήτης τόνισε το γεγονός ότι η Καλιφόρνια υπήρξε η πρώτη Πολιτεία των ΗΠΑ που μπήκε σε lock-down και μπόρεσε με αυτόν τον τρόπο να καθυστερήσει την εξάπλωση της πανδημίας. Επίσης αναφέρθηκε στον τρέχοντα ρυθμό εμβολιασμού που συγκαταλέγεται στους υψηλότερους του κόσμου. Έμφαση έδωσε εξάλλου στα πολύ χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων που έχουν διαμορφωθεί στα χαμηλότερα των ΗΠΑ. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε, στα πλαίσια του προγράμματος California Comeback Plan ύψους 100 δις, 12 δισεκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν μέσα στο 2021 στην στήριξη των πολιτών χαμηλών εισοδημάτων, αυτών δηλαδή που βιώνουν με τον πιο έντονο τρόπο τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας, με τη μορφή επιδοτήσεων ενοικίου και κάλυψης τρεχουσών αναγκών (λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης κλπ). Εξήγγειλε επίσης σημαντική στήριξη στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, κυρίως της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (με 27 δις δολ.), στο υγειονομικό σύστημα με έμφαση τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας και στην καταπολέμηση του προβλήματος των αστέγων με την διεύρυνση του επιτυχημένου προγράμματος HomeKey για την εξασφάλιση στέγης για τους αστέγους σε ξενοδοχεία και ξενώνες. Η Πολιτεία της Καλιφόρνια είναι σε θέση να στηρίξει τα προγράμματα αυτά βασιζόμενη στα εντυπωσιακά πλεονάσματα του προϋπολογισμού που ανέρχονται σε 75,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Το σημαντικότατο αυτό πλεόνασμα προκύπτει κυρίως χάρη στη δραστηριότητα της Silicon Valley όπου η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων συνέχισε απρόσκοπτα να εργάζεται εξ αποστάσεως κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πολλές δε από τις εταιρείες τεχνολογίας στην περιοχή αυτή συνέχισαν την πετυχημένη τους παρουσία στο χρηματιστήριο με πολυάριθμα παραδείγματα προσοδοφόρων IPOs  μέσα στο 2020, ενώ άλλες εξακολούθησαν να προσελκύουν το έντονο ενδιαφέρον των venture capital επενδυτών, παρά την πανδημία.

Αναλυτική παρουσίαση για τη διάθεση του πλεονάσματος περιέχεται στην αναθεώρηση του προϋπολογισμού που ανανκοινώθηκε από τον Κυβερνήτη, στις 14 Μαΐου 2021, στο αποκαλούμενο “May Revision” που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο εν όψει της τελικής έγκρισης του προϋπολογισμού στις 15 Ιουνίου από τη Βουλή της Καλιφόρνια. Το πλήρες κείμενο είναι διαθέσιμο τον εξής σύνδεσμο:

http://www.ebudget.ca.gov/2021-22/pdf/Revised/BudgetSummary/FullBudgetSummary.pdf

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov