Search

Search Icon

search

header

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Συμμετοχή της Ελλάδας σε εκδήλωση προώθησης εμπορικών σχέσεων με Αργεντινή
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Ημερομηνία: 09/05/2022
Συναπτόμενο αρχείο: Negociar ar.pdf
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μπουένος Άιρες (Αρμοδιότητα και για Βολιβία)
Κείμενο:

Πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο του Μπουένος Άιρες, στις 4-5 Μαΐου 2022, εκδήλωση  σχετικά με παρουσίαση επενδυτικών ευκαιριών, προώθηση συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού και ενίσχυση διμερών εμπορικών σχέσεων της Αργεντινής με άλλες χώρες. Η εκδήλωση που έφερε την ονομασία NegociAR 2022, διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Αργεντινής και υπήρξε συμμετοχή 16 πρεσβειών, συμπεριλαμβανομένης της Πρεσβείας της Ελλάδας, ενώ παρευρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι αργεντινών εταιρειών από διάφορους κλάδους προκειμένου να ενημερωθούν για τις χώρες που συμμετείχαν.

Κατά την έναρξη, ο Πρόεδρος του Αργεντινού Επιμελητηρίου καθώς επίσης οι Πρέσβεις των συμμετεχουσών χωρών απηύθυναν χαιρετισμό, αναφέροντας ότι η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την ενδυνάμωση και εμβάθυνση των οικονομικών και εμπορικών δεσμών μεταξύ της Αργεντινής και των άλλων χωρών.

Η Πρέσβυς της Ελλάδας στην Αργεντινή, κα Ελισάβετ Φωτιάδου, αναφέρθηκε, κατά την ομιλία της, στις διμερείς εμπορικές σχέσεις της Ελλάδας με την Αργεντινή και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω σύσφιξη των εμπορικών δεσμών μέσω της Συμφωνίας ΕΕ-Mercosur. Επεσήμανε δε τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα κατά τα τελευταία χρόνια.

Την πρώτη μέρα της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε λεπτομερής παρουσίαση της χώρας μας από τον κ. Σταύρο Σταυράκο, Γραμματέα ΟΕΥ Α΄. Συγκεκριμένα, υπήρξε αναφορά σε τομείς της ελληνικής οικονομίας, οι οποίοι παρουσιάζουν προοπτικές για αλλοδαπές εταιρείες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού, τις ελληνικές startups και σε διάφορα κίνητρα που παρέχονται σε «ψηφιακούς νομάδες» (π.χ. έκπτωση στον φόρο εισοδήματος, κα.). Ο τουρισμός στην Ελλάδα και οι ευκαιρίες που υπάρχουν στον κτηματομεσιτικό κλάδο επίσης αποτέλεσαν σημαντικό θέμα στην παρουσίαση της χώρας μας. Επιπροσθέτως, υπογραμμίστηκε η εμπειρία της Ελλάδας στον κλάδο των ΑΠΕ δεδομένου ότι υπάρχουν προοπτικές συνεργασίας με αργεντινές επιχειρήσεις σε εν λόγω τομέα.

Κατά το παρελθόν, ελληνικές εταιρείες είχαν πραγματοποιήσει επενδύσεις στον τομέα των   ΑΠΕ στην Αργεντινή. 

Τέλος, έγινε αναφορά γενικότερα στις σημαντικότερες κατηγορίες προϊόντων που εξάγει η χώρα μας καθώς επίσης και σε ελληνικά προϊόντα που εισάγονται στην Αργεντινή.

Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων,   υπήρξαν διμερείς συναντήσεις όλων των παρευρισκόμενων επιχειρηματιών με τους Εμπορικούς Συμβούλους των Πρεσβειών  προκειμένου να λάβουν πληρέστερη ενημέρωση για κλάδους προϊόντων και να διερευνηθεί η δυνατότητα  ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών της εκδήλωσης, η χώρα μας είχε δικό της stand με ελληνικά προϊόντα και έντυπα για τον τουρισμό και επίσης διοργανώθηκε, με εξαιρετική επιτυχία, γευσιγνωσία ελληνικών φαγητών και γλυκισμάτων, τα οποία προσφέρθηκαν κατόπιν χορηγίας εταιρείας, ελληνικών συμφερόντων, που δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στον κλάδο εστίασης στο Μπουένος Άιρες.

Η ελληνική συμμετοχή κρίνεται πολύ ικανοποιητική και συνέβαλε στην αύξηση των επαφών με επιχειρήσεις της Αργεντινής.  

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov